РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН МРАМОР КОЛАЧ СА ОРАСИМА: Састојке већ имате код куће (ВИДЕО)
МРАМОР колач настаје мешањем светлог и тамног теста
Састојци за мрамор са орасима
- 2 јаја
- 2 кашике шећера
- 50 мл млека
- 3 кашике брашна
- мало прашка за пециво
- 1 кашика какаа
- 2 кашика маслиновог уља
- корица лимуна
- 50 гр сецканих ораха
Припрема:
Умутити јаја додати брашно са прашком за пециво, уље пола млека и све добро изједначити. Поделити на два дела.
У један додати корицу лимуна а у други како у који сте додали остатак млека које мало подгрејте.. Тепсију подмазати па побрашњивити и сипати наизменично на средину кашиком светлог па чоколадног теста до утрошка.
Одозго распоредити сецкане орахе. Пећи на 180-190 степени Ц око 35 мин. По жељи посути ванилин шећером или прах шећером. Охлађен сећи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
10. 02. 2023. у 09:00
УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ ЦЕНА СВИЊЕТИНЕ И ПИЛЕТИНЕ: Неће бити поскупљења
09. 02. 2023. у 17:36
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)