РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН МРАМОР КОЛАЧ СА ОРАСИМА: Састојке већ имате код куће (ВИДЕО)

Novosti online

12. 02. 2023. у 09:00

МРАМОР колач настаје мешањем светлог и тамног теста

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН МРАМОР КОЛАЧ СА ОРАСИМА: Састојке већ имате код куће (ВИДЕО)

Фото: приватна архива

Састојци за мрамор са орасима

  • 2 јаја
  • 2 кашике шећера
  • 50 мл млека
  • 3 кашике брашна
  • мало прашка за пециво
  • 1 кашика какаа
  • 2 кашика маслиновог уља
  • корица лимуна
  • 50 гр сецканих ораха

Припрема:

Умутити јаја додати брашно са прашком за пециво, уље  пола млека и све добро изједначити. Поделити на два дела.

У један додати корицу лимуна а у други како у који сте додали остатак млека које мало подгрејте.. Тепсију подмазати па побрашњивити и сипати наизменично на средину кашиком светлог па чоколадног теста до утрошка.

Одозго распоредити сецкане орахе. Пећи на 180-190 степени Ц око 35 мин. По жељи посути ванилин шећером или прах шећером. Охлађен сећи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

МНОГЕ ЋЕ ИЗНЕНАДИТИ НОВАКОВ ИЗБОР: Ђоковић открио свој омиљени меч против Рафаела Надала