БАШ ОВАКО СУ ИХ ПРАВИЛЕ НАШЕ БАКЕ: Домаће погачице са чварцима, укус коме је тешко одолети
Домаће погачице са чварцима за доручак, ужину или вечеру су јело које ћете често да правите.
Састојци:
900 г брашна
700 мл млека
3 јајета
1 квасац
2 кашичице шећера
со по укусу
сусам за посипање
Рецепт за домаће погачице са чварцима:
Како бисте направили ове погачице прво умлачите млеко па у њега убаците квасац, шећер и мало брашна. Након тога брашно које сте припремили просејте, па у њега додајте со, млеко и квасац који је нарастао. Чварке самељите, па им додајте 1-2 јајета и соли и добро израдите.
Када се тесто подигне растањите га и премажите чварцима које сте самлели. Затим тесто преклапајте попут писма и оставите да одстоји. Исти поступак поновите још два пута. Када је последњи пут одстојало, растањите га и помоћу стаклене чаше вадите погачице.
Поређајте их у плех обложен папиром за печење. Премажите их умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине
ТОРТА СА ВИШЊАМА: За мање од пола сата спремите кремасту посластицу којој нема премца
26. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)