УКУСНА СРЦА СА ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за слаткиш који ће свима измамити осмех (ФОТО)
НЕОЧЕКИВАНИ гости или вам се једе нешто слатко, а у кући немате чоколаду? Довољна су четири јајета да направите чаролију
Брзо и лако - овим речима се, у најкраћем, може описати ролат. Када се томе дода чињеница да је ролат јефтинији од чоколаде - стекли су се сви разлози да се овај колач који су правиле баке предстојећег викенда нађе на столу.
Срца са чоколадом - састојци:
2 јајета
100 грама шећера
125 грама бутера
1/2 прашка за пециво
300 грама брашна
50 грама чоколаде
Срца са чоколадом - припрема:
Умеси се тесто као за кранцлице: прво се помешају шећер и бутер, додају два жуманца и једно беланце. Тесто се умеси са брашном, прашком за пециво и стави у фрижидер да се стегне.
Тесто се после пола сата извади из фрижидера и развије оклагијом на дебљину од сантиметар. Модлицом се ваде срца и ређају у плех постављен папиром за печење. Рерна се укључи на најјаче, па се плех са колачићима убаци и јачина смањи на 180 степени.
Док се прва тура колачића пече (око 15 минута) прави се други плех срца.
Када су колачићи испечени и охлађени време је да се у стакленој посуди на пари отопи чоколада. Колачићи се поређају и кашиком праве шаре или се умачу до половине.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37
Не бацајте пире кромпир - за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (ФОТО)
30. 01. 2023. у 21:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)