РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
Домаћа пилећа супа увек прија стомаку, пре сваког главног оброка.
Састојци:
- 3 средња пилећа батака (2 без коже и костију, 1 са кожом)
- 950 мл воде
- 1 средњи лук, исечен на четвртине
- 2 велике шаргарепе, ољуштене, 1 цела, 1 исецкана на коцкице
- 1 средњи кромпир, исечен на коцкице
- 100 г резанаца
- со, по укусу
- бибер, по укусу
- 17 г мешавине сувих зачина
- свеж или сушени першун за украс
- 2 стабљике целера, хоризонтално исечене напола
Припрема:
Како бисте направили домаћу супу напуните велики лонац са 950 мл воде. Додајте лук, пилетину, 1 целу шаргарепу и обе стабљике целера. Кувајте на јакој ватри док течност не почне да кључа, а затим смањите на лагано и кувајте поклопљено око 40 минута, док месо не омекша. Скините са ватре.
Помоћу сита процедите пилећи бујон у посуду отпорну на топлоту. Извадите месо из сита и ставите у малу чинију, оставите са стране. Вратите процеђену течност у лонац и загрејте. Додајте шаргарепу и кромпир исецкан на коцкице.
Помоћу две виљушке исецкајте комаде пилетине и баците пилећу кожу и кост. Додајте пилетину у лонац. Зачините сољу и бибером по укусу. Додајте зачине. Када супа прокључа, убаците тестенину. Кувајте на средњој ватри док се тестенина не скува. Пробајте и прилагодите зачине. Украсите першуном и сервирајте топло.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену
22. 11. 2024. у 15:00
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)