САЛАТА СА ЦРНИМ ПАСУЉЕМ И ПАРАДАЈЗОМ: Јефтина салата за коју не треба много намирница, ни времена за припрему

Новости онлине

03. 11. 2024. у 10:00

Салата са црним пасуљем и парадајзом је лагана, освежавајућа и можете да је једете као прилог уз главно јело.

САЛАТА СА ЦРНИМ ПАСУЉЕМ И ПАРАДАЈЗОМ: Јефтина салата за коју не треба много намирница, ни времена за припрему

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г црног пасуља из конзерве
  • 1/2 великог краставца, исецканог
  • 1/2 средњег црвеног лука, сецканог
  • 300 г парадајза, исецканог
  • 3 кашике першуна, сецканог

За прелив:

  • сок од 1 лимуна
  • 2 кашике црвеног винског сирћета
  • 60 мл маслиновог уља
  • 1/2 кашичице морске соли
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • 1/2 кашичице сушеног оригана

Припрема:

За ову салату прво оцедите црни пасуљ и добро га исперите. Потопите га у свежу воду 2-3 минута. Направите прелив на дну чиније. Сипајте сок од лимуна, црвено винско сирће, маслиново уље, и зачине у чинију и добро промешајте. Исеците краставац на комадиће. Убаците краставце у чинију са преливом. Пресеците парадајз, исецкајте црвени лук и ситно исецкајте першун и убаците у чинију. Додајте оцеђени црни пасуљ и добро промешајте. Оставите да одстоји 15 минута до 2 сата, сервирајте и уживајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

МАРАКАНА ПРИЗИВА ЧУДО: Звезда и даље има математичке шансе да се нађе у нокаут фази Лиге шампиона