САЛАТА СА ЦРНИМ ПАСУЉЕМ И ПАРАДАЈЗОМ: Јефтина салата за коју не треба много намирница, ни времена за припрему
Салата са црним пасуљем и парадајзом је лагана, освежавајућа и можете да је једете као прилог уз главно јело.
Састојци:
- 800 г црног пасуља из конзерве
- 1/2 великог краставца, исецканог
- 1/2 средњег црвеног лука, сецканог
- 300 г парадајза, исецканог
- 3 кашике першуна, сецканог
За прелив:
- сок од 1 лимуна
- 2 кашике црвеног винског сирћета
- 60 мл маслиновог уља
- 1/2 кашичице морске соли
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице сушеног оригана
Припрема:
За ову салату прво оцедите црни пасуљ и добро га исперите. Потопите га у свежу воду 2-3 минута. Направите прелив на дну чиније. Сипајте сок од лимуна, црвено винско сирће, маслиново уље, и зачине у чинију и добро промешајте. Исеците краставац на комадиће. Убаците краставце у чинију са преливом. Пресеците парадајз, исецкајте црвени лук и ситно исецкајте першун и убаците у чинију. Додајте оцеђени црни пасуљ и добро промешајте. Оставите да одстоји 15 минута до 2 сата, сервирајте и уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)