КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан

Novosti online

28. 10. 2024. у 13:28

ГУСТА чорба са пилетином и њокама је пуног укуса, јака и издашна.

КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан

Фото: Shutterstock

Састојци:

1 кг пилећег филеа

2 кашичице мешавине сувих зачина
со, по укусу
свеже млевени црни бибер, по укусу
120 г вишенаменског брашно, подељено
4 кашике уља
4 кашике путера
1 велика љутика, ситно сецкана
3 чена белог лука, ситно исецкана
1 кашика листова мајчине душице
1,5 л пилећег бујона
120 мл павлаке за кување
480 г њоки
1 кашика сецканог свежег першуна

Рецепт за кремасту чорбу са пилетином и њокама:

За ову чорбу прво осушите пилетину и зачините је зачинима, сољу и бибером. Уваљајте пилетину са обе стране у брашно, па пребаците на тањир. У лонцу на јакој ватри загрејте две кашике уља. Пржите пилетину, повремено окрећући, док не порумени, 5 до 6 минута по страни. Пребаците на даску за сечење. Оставите да се охлади, а затим исеците на комаде величине залогаја.

У истом лонцу на јакој ватри истопите путер. Додајте љутику, бели лук и мајчину душицу; зачините сољу. Пржите око 3 минута. Умутите преостало брашно и пржите око 2 минута. Уз мешање полако сипајте бујон. Повећајте топлоту на најјаче да проври, а затим смањите ватру на средњу и пустите да ври. Кувајте, повремено мешајући, док се мало не згусне, око 15 минута.

Додајте павлаку за кување и вратите да се кува. Додајте њоке и кувајте, повремено мешајући, док не буду ал денте. Умешајте пилетину и першун; зачинити сољу, ако је потребно.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМАД МЕЂЕДОВИЋ КАО БРЗИ ВОЗ: Почистио противника за 46 минута