КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан

Novosti online

28. 10. 2024. у 13:28

ГУСТА чорба са пилетином и њокама је пуног укуса, јака и издашна.

КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан

Фото: Shutterstock

Састојци:

1 кг пилећег филеа

2 кашичице мешавине сувих зачина
со, по укусу
свеже млевени црни бибер, по укусу
120 г вишенаменског брашно, подељено
4 кашике уља
4 кашике путера
1 велика љутика, ситно сецкана
3 чена белог лука, ситно исецкана
1 кашика листова мајчине душице
1,5 л пилећег бујона
120 мл павлаке за кување
480 г њоки
1 кашика сецканог свежег першуна

Рецепт за кремасту чорбу са пилетином и њокама:

За ову чорбу прво осушите пилетину и зачините је зачинима, сољу и бибером. Уваљајте пилетину са обе стране у брашно, па пребаците на тањир. У лонцу на јакој ватри загрејте две кашике уља. Пржите пилетину, повремено окрећући, док не порумени, 5 до 6 минута по страни. Пребаците на даску за сечење. Оставите да се охлади, а затим исеците на комаде величине залогаја.

У истом лонцу на јакој ватри истопите путер. Додајте љутику, бели лук и мајчину душицу; зачините сољу. Пржите око 3 минута. Умутите преостало брашно и пржите око 2 минута. Уз мешање полако сипајте бујон. Повећајте топлоту на најјаче да проври, а затим смањите ватру на средњу и пустите да ври. Кувајте, повремено мешајући, док се мало не згусне, око 15 минута.

Додајте павлаку за кување и вратите да се кува. Додајте њоке и кувајте, повремено мешајући, док не буду ал денте. Умешајте пилетину и першун; зачинити сољу, ако је потребно.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене

ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене

ДАНИМА се многи грађани питају колико је реалан ризик од нуклеарног рата након што је амерички председник Џо Бајден овластио Украјину да користи ракете дугог домета за напад на Русију, што је, према новој Путиновој безбедносној стратегији, разлог за рат, укључујући нуклеарни одговор.

21. 11. 2024. у 11:27

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна

"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна

ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.

20. 11. 2024. у 11:55

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду