КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СУВИМ ШЉИВАМА: Идеална је за славску или празничну трпезу и готова за само 15 минута!
Кремаста славска салата са сувим шљивама и орасима доноси савршен спој богатих укуса и раскошне текстуре, идеална за посебне прилике. Било да је послужите као предјело или као прилог, ова салата ће сигурно одушевити ваше госте.
Састојци:
- 200 г сувих шљива (без коштица)
- 200 г димљене пилетине или пилећег филеа
- 200 г качкаваља (или неког другог тврдог сира)
- 100 г киселих краставчића
- 200 г мајонеза
- 200 г киселе павлаке
- 1 кашика сенфа
- Со и бибер по укусу
- Шака ораха (за декорацију)
Припрема:
Суве шљиве потопите у топлу воду на 10-15 минута како би омекшале, а затим их исцедите и исеците на ситне комаде.
Припрема меса: Ако користите димљену пилетину, исецкајте је на ситне коцкице. Ако користите пилећи филе, скувајте га у сланој води, охладите и такође исецкајте на коцкице.
Качкаваљ нарендајте или исецкајте на ситне коцкице, а киселе краставчиће исеците на танке колутове или коцкице.
У великој посуди помешајте суве шљиве, месо, сир и киселе краставчиће.
Прелив: У другој посуди умутите мајонез, киселу павлаку и сенф. Додајте со и бибер по укусу, а затим прелијте преко салате.
Лагано промешајте све састојке док се не сједине. Салату можете украсити сецканим орасима или целим половинама ораха. Оставите салату у фрижидеру барем сат времена да се сви укуси прожму пре сервирања.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00
САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
28. 09. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)