КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СУВИМ ШЉИВАМА: Идеална је за славску или празничну трпезу и готова за само 15 минута!

Новости онлине

08. 10. 2024. у 14:00

Кремаста славска салата са сувим шљивама и орасима доноси савршен спој богатих укуса и раскошне текстуре, идеална за посебне прилике. Било да је послужите као предјело или као прилог, ова салата ће сигурно одушевити ваше госте.

КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СУВИМ ШЉИВАМА: Идеална је за славску или празничну трпезу и готова за само 15 минута!

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 200 г сувих шљива (без коштица)
  • 200 г димљене пилетине или пилећег филеа
  • 200 г качкаваља (или неког другог тврдог сира)
  • 100 г киселих краставчића
  • 200 г мајонеза
  • 200 г киселе павлаке
  • 1 кашика сенфа
  • Со и бибер по укусу
  • Шака ораха (за декорацију)

Припрема:

 Суве шљиве потопите у топлу воду на 10-15 минута како би омекшале, а затим их исцедите и исеците на ситне комаде.
Припрема меса: Ако користите димљену пилетину, исецкајте је на ситне коцкице. Ако користите пилећи филе, скувајте га у сланој води, охладите и такође исецкајте на коцкице.
 Качкаваљ нарендајте или исецкајте на ситне коцкице, а киселе краставчиће исеците на танке колутове или коцкице.
 У великој посуди помешајте суве шљиве, месо, сир и киселе краставчиће.
Прелив: У другој посуди умутите мајонез, киселу павлаку и сенф. Додајте со и бибер по укусу, а затим прелијте преко салате.
 Лагано промешајте све састојке док се не сједине. Салату можете украсити сецканим орасима или целим половинама ораха. Оставите салату у фрижидеру барем сат времена да се сви укуси прожму пре сервирања.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Почело укидање санкција, Русима стигле дозволе за ове тимске спортове - нека се свет спреми за руско чудо!