САЛАТА ОД ЦРВЕНОГ КУПУСА: Савршен додатак сваком оброку
Салата од црвеног купуса се динста, има доста зачина и разликује се од уобичајених прилога.
Састојци:
- 750 г црвеног купуса
- 2 црвена лука
- 1 кашика масти или 1 кашика биљног или маслиновог уља
- 1 кашичица семена кима
- 1 кашичица млевене алеве паприке
- 2 ловорова листа
- 3 чена белог лука, нарезана
- 100 г ораха, нарезаних на четвртине, плус 2 кашике сирћета
- Мало лишћа естрагона
Припрема:
За салату од динстаног црвеног купуса, прво купус исеците на четвртине и уклоните језгро, ољуштите лук и ставите и једно и друго у фрижидер док не будете почели са припремом остатка састојака. Ситно исеците купус и нарежите лук. Загрејте маст или уље у великом лонцу на средњој ватри, затим додајте лук и кувајте 8 минута док не омекша. Додајте купус и кувајте још 10 минута, повремено мешајући. Умешајте ким, алеву паприку, ловоров лист, бели лук, орахе и сирће. Укључите ринглу на нижу до средње и кувајте 1 сат, повремено мешајући, док црвени купус и остали састојци не омекшају. Када будете спремни за сервирање, зачините по укусу сољу и бибером (можете додати и мало вишка сира ако мислите да је потребно), а затим умешајте листове естрагона. Уживајте у салати са динстаним црвеним купусом!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00
САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
28. 09. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)