САЛАТА ОД ЦРВЕНОГ КУПУСА: Савршен додатак сваком оброку

Новости онлине

06. 10. 2024. у 11:00

Салата од црвеног купуса се динста, има доста зачина и разликује се од уобичајених прилога.

САЛАТА ОД ЦРВЕНОГ КУПУСА: Савршен додатак сваком оброку

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 750 г црвеног купуса
  • 2 црвена лука
  • 1 кашика масти или 1 кашика биљног или маслиновог уља
  • 1 кашичица семена кима
  • 1 кашичица млевене алеве паприке
  • 2 ловорова листа
  • 3 чена белог лука, нарезана
  • 100 г ораха, нарезаних на четвртине, плус 2 кашике сирћета
  • Мало лишћа естрагона

Припрема:

За салату од динстаног црвеног купуса, прво купус исеците на четвртине и уклоните језгро, ољуштите лук и ставите и једно и друго у фрижидер док не будете почели са припремом остатка састојака. Ситно исеците купус и нарежите лук. Загрејте маст или уље у великом лонцу на средњој ватри, затим додајте лук и кувајте 8 минута док не омекша. Додајте купус и кувајте још 10 минута, повремено мешајући. Умешајте ким, алеву паприку, ловоров лист, бели лук, орахе и сирће. Укључите ринглу на нижу до средње и кувајте 1 сат, повремено мешајући, док црвени купус и остали састојци не омекшају. Када будете спремни за сервирање, зачините по укусу сољу и бибером (можете додати и мало вишка сира ако мислите да је потребно), а затим умешајте листове естрагона. Уживајте у салати са динстаним црвеним купусом!

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација