КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус

Новости онлине

13. 09. 2024. у 12:18

ЈЕСЕН која нам стиже је асоцијација и на бундеву, коју једемо и у сланим јелима, али и као посластицу.

КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус

Foto: Shutterstock

Данас вам доносимо рецепт крем супе од бундеве, која ће предстојећег хладног викенда да прија свима.

Састојци:

  • 1,5 кг бундеве (нпр. мускатна, хокаидо, кабоча...), очишћене и исечене на четвртине
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике путера
  • 1 црвени лук
  • 1 л пилећег или повртног темељца (више по потреби)
  • 50 г грчког јогурта, со, бибер

Припрема:


Загрејте рерну на 200 степени. Подмажите плех за печење обичним уљем или уљем за прскање. Бундеву ољуштите, исеците на мање комаде, ставите на припремљен плех, попрскајте маслиновим уљем и посолите. Раширите у једном слоју на плеху.нПеците бундеву око сат времена и промешајте на пола. Пеците док сецкани комади не омекшају.

У међувремену, загрејте путер у великој шерпи на средњој ватри. Додајте ситно сецкани црни лук и пржите 4 до 5 минута, мешајући. Умешајте бундеву и бујон. Посолите и побиберите по укусу. Пустите да супа проври, а затим је склоните са шпорета. Ручним миксером пропасирати супу да се изгњечи, додати грчки јогурт и измешати. Послужите топло.

 

(index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

МАРАКАНА ПРИЗИВА ЧУДО: Звезда и даље има математичке шансе да се нађе у нокаут фази Лиге шампиона