САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк

Новости онлине

24. 07. 2024. у 10:22

Ова салата је идеална да је понесете на посао.

САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • пиринач 1 шоља
  • патлиџан 1 ком
  • парадајз 1 ком
  • црни лук 1 ком
  • маслине 10 ком
  • црвена паприка 1
  • зелена паприка 1
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • першун по жељи
  • босиљак по жељи

Припрема:

Патлиџан ољуштите, исеците на коцкице, посолите и оставите да мало одстоји и пусти воду. У шерпу ставите шољу пиринча, две шоље воде и прстохват соли. Ставите на средњу ватру и кувајте око 20 минута. У тигањ ставите кашику уља и лук исецкан на ребарца. Када је лук на пола готов додајте исецкану паприку. Након што је паприка омекшала додајте и патлиџан. Поврће треба у овој фази само да се изгрилује, па немојте додавати пуно уља. Када је поврће готово додајте зачине, со, бибер, першун, босиљак, исецкан парадајз и маслине и оставите да се поврће хлади. Након што је пиринач скуван помешајте га са остатком поврћа. Салата може да се једе хладна и топла.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом