РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна

Новости онлине

23. 07. 2024. у 09:00

Лагана и једноставна летња чорба богатог укуса.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • диње 3 мање
  • крем сир 120 г
  • лимун 2 лимуна
  • зелене папричице 2
  • табаско сос 1 кашичица
  • свеж ђумбир 1 мањи комад
  • со по укусу

 Припрема:

Дињама одсеците врх, уклоните семенке и издубите их, али оставите пола центриметра пулпе. Издубљене диње ставите у фрижидер да се хладе.

Остатак пулпе измиксајте, додајте крем сир, сок од једног лимуна, кашичицу табаско соса и наставите кратко да миксате да добијете густ, хомоген крем.

Паприке очистите, исецкајте на траке, додајте истругани ђумбир, две-три кришке преосталог лимуна, посолите и промешајте. 

Охлађене и издубљене диње напуните крем чорбом, одозго распоредите мешавину паприке, ђумбира и лимуна и сервирајте.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду