ПИЛЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Добар стари рецепт,једноставан и брз за припрему
Пилећа чорба се по овом рецепту прави са разноврсним поврћем, а зачинско биље даје посебан акценат и укус.
Састојци:
- 30 г путера
- 450 г пилећих филеа исецканих на коцкице
- морска со и бибер по укусу
- 3 стабљике целера, сецкане
- 1 средњи лук исецкан
- 130 г печурака, сецканих
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 1 кашичица млевеног свежег рузмарина
- 1 кашичица свеже млевене жалфије
- 1 кашичица свежег млевене мајчине душице
- 3 кашике кукурузног скроба
- 350 мл пилећег бујона
- 450 г мешавине смрзнутог грашка и шаргарепе
- 130 мл млека
- со и бибер по укусу
- свеж першун за украс
Припрема:
За пилећу чорбу загрејте велики лонац на средње јакој ватри и додајте 2 кашике путера. Убаците пилетину и поспите сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући око 3 минута док споља не порумене. Извадите на тањир и оставите на страну.
Смањите топлоту на средњу и додајте преостале 2 кашике путера. Убаците целер, лук и печурке и поспите са мало соли. Пржите један минут, а затим додајте бели лук и свеже биље. Наставите да кувате још 2-3 минута или док поврће не буде мекано и мирисно. Умешајте кукурузни скроб у поврће, а затим додајте бујон и промешајте. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте око 5 минута. Додајте грашак и шаргарепу, млеко и пилетину. Вратите да прокључа, па кувајте још 3-5 минута. Зачините чорбу сољу и бибером по укусу. За сервирање украсите першуном.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)