ПИЛЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Добар стари рецепт,једноставан и брз за припрему

Новости онлине

11. 07. 2024. у 15:43

Пилећа чорба се по овом рецепту прави са разноврсним поврћем, а зачинско биље даје посебан акценат и укус.

ПИЛЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Добар стари рецепт,једноставан и брз за припрему

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 30 г путера
  • 450 г пилећих филеа исецканих на коцкице
  • морска со и бибер по укусу
  • 3 стабљике целера, сецкане
  • 1 средњи лук исецкан
  • 130 г печурака, сецканих
  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1 кашичица млевеног свежег рузмарина
  • 1 кашичица свеже млевене жалфије
  • 1 кашичица свежег млевене мајчине душице
  • 3 кашике кукурузног скроба
  • 350 мл пилећег бујона
  • 450 г мешавине смрзнутог грашка и шаргарепе
  • 130 мл млека
  • со и бибер по укусу
  • свеж першун за украс

Припрема:

За пилећу чорбу загрејте велики лонац на средње јакој ватри и додајте 2 кашике путера. Убаците пилетину и поспите сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући око 3 минута док споља не порумене. Извадите на тањир и оставите на страну.

Смањите топлоту на средњу и додајте преостале 2 кашике путера. Убаците целер, лук и печурке и поспите са мало соли. Пржите један минут, а затим додајте бели лук и свеже биље. Наставите да кувате још 2-3 минута или док поврће не буде мекано и мирисно. Умешајте кукурузни скроб у поврће, а затим додајте бујон и промешајте. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте око 5 минута. Додајте грашак и шаргарепу, млеко и пилетину. Вратите да прокључа, па кувајте још 3-5 минута. Зачините чорбу сољу и бибером по укусу. За сервирање украсите першуном.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ДОКТОР КОШАРКЕ, НИКОЛА ЈОКИЋ: Србину нико раван у једном важном статистичком параметру