МАЂАРСКА ЧОРБА СА ТЕЛЕТИНОМ: Прави пикантни специјалитет који може да буде и комплетан оброк
Чорба је пуна поврћа и меса, те може да замени и комплетан оброк, а одушевиће све праве гурмане. Уколико не волите љута јела, избаците папричицу, али она управо даје посебан шмек овој чорби.
Састојци:
- 450 г телетине
- 3 шаргарепе
- 2 кромпира
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- 1 љута папричица
- 2 кашике брашна
- 1 кашика зачинске паприке
- свеж першун
- со, бибер
Припрема:
Месо исецкајте на коцкице и поспите кашиком брашна, па оставите да мало одстоји. У међувремену насецкајте црни и бели лук и љуту папричицу што ситније, шаргарепу исецкајте на колутове, а кромпир на коцке. На мало уља пропржите месо. Кад месо добије румену боју извадите га и оставите са стране. Смањите температуру па на истој масноћи пропржите ситно сецкани црни и бели лук, додајте шаргарепу и љуту папричицу, па све заједно динстајте. Кад шаргарепа омекша, вратите месо у шерпу, додајте кромпир, налијте водом, додајте со и бибер, па кувајте око 20 минута. На уљу упржите преостало брашно са зачинском паприком, па све сипајте у шерпу. Кувајте још 10-15 минута, поспите свеже сецканим першуном и служите док је чорба још врућа.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан
05. 07. 2024. у 13:30
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00
ЕВО КАДА НАС КОНАЧНО ЧЕКА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Ристић за "Новости" дао прогнозу, овакав септембар се не памти
СРБИЈА овакво лето не памти. Први је септембар, а тропске температуре се настављају, као да смо у сред лета. И томе се не назире крај.
01. 09. 2024. у 12:28
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
"Бора ме је панично ухватио за руку и одвео у стан - био сам ЗАПАЊЕН ониме што ми је показао"
ГЛУМАЦ Бранислав Лечић поделио је своје успомене на легендарог музичара Бору Ђорђевића, присећајући се њихових сусрета и тренутака које су делили.
06. 09. 2024. у 15:38
Коментари (0)