МАЂАРСКА ЧОРБА СА ТЕЛЕТИНОМ: Прави пикантни специјалитет који може да буде и комплетан оброк
Чорба је пуна поврћа и меса, те може да замени и комплетан оброк, а одушевиће све праве гурмане. Уколико не волите љута јела, избаците папричицу, али она управо даје посебан шмек овој чорби.
Састојци:
- 450 г телетине
- 3 шаргарепе
- 2 кромпира
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- 1 љута папричица
- 2 кашике брашна
- 1 кашика зачинске паприке
- свеж першун
- со, бибер
Припрема:
Месо исецкајте на коцкице и поспите кашиком брашна, па оставите да мало одстоји. У међувремену насецкајте црни и бели лук и љуту папричицу што ситније, шаргарепу исецкајте на колутове, а кромпир на коцке. На мало уља пропржите месо. Кад месо добије румену боју извадите га и оставите са стране. Смањите температуру па на истој масноћи пропржите ситно сецкани црни и бели лук, додајте шаргарепу и љуту папричицу, па све заједно динстајте. Кад шаргарепа омекша, вратите месо у шерпу, додајте кромпир, налијте водом, додајте со и бибер, па кувајте око 20 минута. На уљу упржите преостало брашно са зачинском паприком, па све сипајте у шерпу. Кувајте још 10-15 минута, поспите свеже сецканим першуном и служите док је чорба још врућа.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан
05. 07. 2024. у 13:30
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)