ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан

Новости онлине

05. 07. 2024. у 13:30

Ћурећа чорба се прави са врло разноврсним поврћем, попут целера, лука, парадајза, печурака и пасуља.

ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г млевене ћуретине
  • 125 г сецканог целера
  • 60 г сецканог лука
  • 2 до 3 чена белог лука, ситно исецкана
  • 800 мл говеђе супе из кесице
  • 350 мл парадајз соса
  • 400 г парадајза исеченог на коцкице
  • 125 г насецканих свежих печурака
  • 90 г пасуља
  • 60 г насецкане шаргарепе
  • 1 кашичица сушеног першуна
  • 1 кашичица сушене мајчине душице
  • 1/2 кашичице шећера
  • 1/2 кашичице сушеног босиљка
  • 1/4 кашичице бибера
  • 1 ловоров лист

Припрема:

У шерпи пржите ћуретину, целер и лук на средњој ватри док месо више не буде ружичасто, 5-7 минута. Додајте бели лук, па пржите још минут.

Умешајте парадајз сос, говеђу супу, зачине, пасуљ, шаргарепу, печурке и преостале састојке. Довести до кључања. Смањите температуру; поклопите и кувајте 1 сат или док поврће не омекша. Извадите ловоров лист и уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТОТАЛНО НЕВЕРОВАТНО: Откривена евиденција! Ево како је Никола Јокић тренирао као клинац