ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан
Ћурећа чорба се прави са врло разноврсним поврћем, попут целера, лука, парадајза, печурака и пасуља.
Састојци:
- 450 г млевене ћуретине
- 125 г сецканог целера
- 60 г сецканог лука
- 2 до 3 чена белог лука, ситно исецкана
- 800 мл говеђе супе из кесице
- 350 мл парадајз соса
- 400 г парадајза исеченог на коцкице
- 125 г насецканих свежих печурака
- 90 г пасуља
- 60 г насецкане шаргарепе
- 1 кашичица сушеног першуна
- 1 кашичица сушене мајчине душице
- 1/2 кашичице шећера
- 1/2 кашичице сушеног босиљка
- 1/4 кашичице бибера
- 1 ловоров лист
Припрема:
У шерпи пржите ћуретину, целер и лук на средњој ватри док месо више не буде ружичасто, 5-7 минута. Додајте бели лук, па пржите још минут.
Умешајте парадајз сос, говеђу супу, зачине, пасуљ, шаргарепу, печурке и преостале састојке. Довести до кључања. Смањите температуру; поклопите и кувајте 1 сат или док поврће не омекша. Извадите ловоров лист и уживајте!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави
19. 03. 2024. у 15:00
ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
18. 04. 2024. у 13:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)