ПОТАЖ ОД ТИКВИЦА И ПИЛЕТИНЕ: Освежавајућа и лагана чорбица, савршена за вреле летње дане
ЗА данашњи ручак предлажемо вам потаж од тиквица и пилетине. Осим што је здрав, веома се брзо и лако спрема.
Састојци:
- 2 тиквице
- 150 г пилећег меса
- 1 главица црног лука
- 1 штап целера
- 1 кашичица сувог босиљка
- 2 чена белог лука
- пола везе мирођије
- мало маслиновог уља
- мало воде
- со
- бибер
Припрема:
Црни лук исеците на ситније комаде па издинстајте на маслиновом уљу. Када он промени боју, убаците ољуштене и ситно исецкане тиквице и штап целера.
Ставите пилетину да кувате, али јој не треба пуно времена. Када је готова, оцедите је и оставите са стране.
Пустите да и оне мало промене боју, па онда додајте ситно сецкани бели лук. Сипајте пола шоље воде у којој се кувала пилетина, али немојте претеривати и сипати више, јер су тиквице пуне воде па ће и оне да пусте.
После 15 до 20 минута тиквице ће бити готове, па склоните шерпу са рингле, зачините и можете штапним миксером уситнити или вадити састојке, као и пилетину, и изблендати у блендеру. Када се састојци сједине и уситне, онда вратите све у шерпу па додајте исецкану мирођију, а по жељи можете додати и куркуму ако волите и спремно је за сервирање.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)