ИРАНСКА ЧОРБА ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА И ЈОГУРТА: Комбинација укуса којој нећете моћи да одолите
Ова иранска чорба прави се од брашна, кикирикија, леблебија и сунцокрета, а комбинација са јогуртом и белим луком је таква да нема шансе да вам се не свиди.
Састојци:
- пилећи бујон 1 л
- кромпир 500 г
- со по укусу
- бибер 1 кашичица
- мускатни орашчић 1/4 кашичице
- густи јогурт 150 мл
- бели лук 4 чена
- кикирики 50 г
- леблебије 50 г
- сирови сунцокрет 50 г
Припрема:
Прво што треба да урадите је да на суво пропржите ситно самлевени (као брашно) бланширани кикирики, исто леблебије и сирове семенке сунцокрета (такође ситно самлевене). Све се заједно стави и пропржи 2 до 3 минута. Пазите да не изгори и да не добије тамну боју. То исипете у неку чинију да се прохлади. У то додате ситно сецкана 4 чена белог лука и све промешајте. У шерпу ставите литар пилећег бујона и кад проври додајте пола килограма кромпира. Кувајте док се кромпир скроз не раскува, а бујона да уври око 3 дл отприлике. Штапним миксером испасирајте у шерпи у којој се кувао кромпир. Са све бујоном. Додајте соли по потреби и додајте четвртину кашиичице мускатног орашчића.
Када све сједините одвојите пола шоље да се прохлади да буде млако, јер ћете у то додати густи јогурт. Сипајте ону мешавину брашна и белог лука и сједините са смесом од кромпира. На крају додајте јогурт и равну кашичицу бибера. Ставите на ринглу, па кувајте на средњој ватри 15 минута. Не сме да проври, само полако да струји. Сервира се уз тостиран хлеб или уз пита хлеб.
(Superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)