ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик

Новости онлине

24. 05. 2024. у 11:00

Ово је јако здрава и укусна супа, посебно за оне који имају проблем са задржавањем течности у организму, јер је ротквица изузетно добар диуретик. Лако се прави, нема кувања, ни термичке обраде, па се сви здрави састојци у поврћу задржавају.

ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 везе ротквица
  • 400 г киселог млека
  • 1 средњи краставац
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика маслиновог уља
  • со, бибер
  • мало лимуновог сока

Припрема:

Ротквице очистите, добро их оперите, па трећину исеците на танке колутове, а остатак убаците у блендер, додајте очишћене ченове белог лука и половину ољуштеног краставца, па све добро изблендирајте. На крају убаците добро охлађено кисело млеко и још кратко блендирајте да добијете уједначену смесу. Добијену супу преспите у већу чинију, па додајте преостали краставац исечен на ситне коцкице и све зачините по укусу. Сипајте у тањире, украсите колутовима ротквице и зеленишем по избору, па поспите са пар капи сока од лимуна.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)