ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик

Новости онлине

24. 05. 2024. у 11:00

Ово је јако здрава и укусна супа, посебно за оне који имају проблем са задржавањем течности у организму, јер је ротквица изузетно добар диуретик. Лако се прави, нема кувања, ни термичке обраде, па се сви здрави састојци у поврћу задржавају.

ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 везе ротквица
  • 400 г киселог млека
  • 1 средњи краставац
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика маслиновог уља
  • со, бибер
  • мало лимуновог сока

Припрема:

Ротквице очистите, добро их оперите, па трећину исеците на танке колутове, а остатак убаците у блендер, додајте очишћене ченове белог лука и половину ољуштеног краставца, па све добро изблендирајте. На крају убаците добро охлађено кисело млеко и још кратко блендирајте да добијете уједначену смесу. Добијену супу преспите у већу чинију, па додајте преостали краставац исечен на ситне коцкице и све зачините по укусу. Сипајте у тањире, украсите колутовима ротквице и зеленишем по избору, па поспите са пар капи сока од лимуна.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!