САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин
Салата на тајландски начин прави се са сезонским поврћем и грилованом свињетином, а врло лако се припрема.
Састојци:
- 500 г свињског врата, танко исеченог
- 6 ченова белог лука, згњечених
- 60 мл парадајз соса
- 1/2 кашичице бибера
- 1 кашика уља
- 1 кашика рибљег соса
- 1 кашика кикирики путера
- 1 кашика слатког чили соса
- 1 кашичица шећера
- 1/2 везе нане, убраних листова
- 1 мали бели лук, танко насечен на колутове
- 250 г клица пасуља
- кришке лимете, за сервирање
- 1/2 везе дивље нане, листови
- 1 кисели краставац, исечен
- 1 јапанска ротквица, исечена
- 55 г шећера
- 1 шаргарепа, исечена на танке тракице
Припрема:
Шаргарепу, јапанску ротквицу исеците на танке тракице, попут шпагета и бели лук на мале колутове.
Свињетину ставите у ватросталну посуду и додајте бели лук, парадајз сос, бибер и уље. Промешајте да се свињетина добро обложи маринадом. Маринирајте на собној температури док припремате преостале састојке.
Како бисте направили прелив, помешајте рибљи сос, путер од кикирикија, слатки чили сос, шећер и 1 кашику хладне воде у чинији. Оставите на страну.
Свињско месо извадите из маринаде и пеците на роштиљу, у серијама, док не постане лепљиво и угљенисано. На тањир поређајте зачинско биље, лук, клице пасуља и побиберите, а одозго ставите свињетину и одмах сервирајте са кришкама лимете и преливом.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)