ОБРОК САЛАТА СА ПРШУТОМ: Морате да пробате ово савршенство, и постаћете заљубљеник ове салате
Оброк салата са пршутом је сочна, изгледа као да је из ресторана и јачег је укуса од мимоза салате.
Оброк салата са пршутом се слаже у слојевима и чува у фрижидеру.
Састојци:
- 350 г кромпира
- 1 лук
- 7 јаја
- 250 г пршуте
- 150 г мајонеза
- Со и бибер по укусу
- 1 кашичица сирћета
- пола кашичице соли
- 1 кашичица шећера
Припрема:
За оброк салату са пршутом кромпир скувајте са љуском и охладите. Тврдо скувајте јаја и охладите. Лук исеците на танке четвртине и пребаците у чинију. У лук додајте со, шећер, сирће и прелијте кључалом водом. Пустите да се лук потпуно натопи у маринади. Нарендајте кувани кромпир на крупно ренде. Одвојите кувана јаја на жуманца и беланце. На ситно нарендајте жуманца и беланце одвојено.
Узимите стаклену тепсију или чинију у којој ћете држати салату. Као први слој, положите половину ренданог кромпира. Лагано посолите, додајте црни бибер и премажите мајонезом. Оцедите маринаду од лука. На кромпир ставите половину киселог лука. Затим положимо половину нарибаних беланаца. Овај слој је лагано сољен и премазан мајонезом. Следећи слој су само жуманца. Пршуту исеците на коцкице и ређајте у последњем слоју, а затим понављајте све слојеве испочетка, од кромпира.
Завршни слој салате је пршута. Оставите готову салату да одстоји неколико сати у фрижидеру. Уживајте у оброк салати са пршутом!
(Stvarukusa Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00
ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)