СЛАВСКА САЛАТА СА РИБОМ И ЦВЕКЛОМ: Невероватна замена за руску салату
МОЖЕТЕ да је служите и као замену за оброк, славска салата са цвеклом и рибом ће одушевити све госте .
Испробајте рецепт за славску салату са цвеклом и рибом за коју ће вам требати пола сата за припрему, па можете да спремате тик пред весеље. Ниједна слава или празници не могу да се замисле без руске или мимозе, сазнајте од нас која је супер замену за ове салате.
Украсите вашу славску трепзу предјелом којем неће одолети ниједан гост. Ова салата са цвеклом и рибом не само да је укусна, већ и предивно изгледа.
Састојци:
* 1 цвекла
* 1 шаргарепа
* 350 г филета рибе по жељи
* 1 црни лук
* 1 лимун
* 2 топљена сира
* 100 г тврдог сира
* ораси по укусу
* мајонез
Рецепт за славску салату са цвеклом и рибом:
- Филете рибе испржите, а цвеклу и шаргарепу скувајте. Затим поврће и рибу исецкајте, као и црни лук. Црни лук прелијте соком од лимуна.
- Почните да правите славску салату тако што ћете на дно декоративне тацне да поређате рибу, па преко лук и шаргарепу. Преко премажите мало мајонеза или га сипајте у кесу за замрзивач и истисните га тако да направите "мрежу".
- Топљени сир ставите у замрзивач, па га изрендајте преко мајонеза и премажите мајонезом или направите "мрежу", а онда поспите млевеним орасима. Опет иде мајонез, па цвекла коју ћете посолити.
- Направите "мрежу" од мајонеза, па поспите ренданим сиром. Славска салата са цвеклом и рибом је готова.
(Super Žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
29. 11. 2023. у 20:13
ТОПИ СЕ У УСТИМА, А НИЈЕ КРЕМПИТА: Брзи ванила колач, који се не пече
30. 11. 2023. у 17:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)