ТАЈНА ПРАВЕ КАФАНСКЕ РИБЉЕ ЧОРБЕ: Врхунски кувари користе један састојак који је чини неодољивом
Доносимо вам оригинални рецепт за рибљу чорбу која обара с ногу. Припрема рибље чорбе за многе је велики изазов. Колико год се трудили да буде укусна, чини се да је она кафанска далеко боља. Тајна је у неколико састојака који је чине неодољивом.
Састојци:
- 700-800 г речне рибе (што више врста, то боља чорба)
- 1/2 штапа празилука
- 1 главица црног лука
- 5-6 ком. шаргарепе
- 1 ком. корена першуна
- 1 ком. корена пашканата
- 2-3 чена белог лука
- 1 кесица зачина за рибљу чорбу или мешавина коју ћете сами направити
- Мешавина со, вегета, туцана љута паприка, слатка алева паприка, бели лук у праху, црни лук у праху, мало брашна
- 10-ак зрна бибера
- 3 листа лорбера
- 1 кашичица белог лука у гранулама
Припрема:
За почетак скувајте рибу. Када је кувана (пазите да се не распадне, тешко ћете је очистити од кошчица) склоните са ватре да се прохлади. Процедите. Течност сачувајте, а рибу пажљиво очистите од кошчица. Све то оставите са стране.
У лонцу, на маслиновом или сунцокретовом уљу испржите ситно исецкан празилук, црни лук и бели лук (пазите на бели). Затим додајте ситно рендану шаргарепу, першун и пашканат. Мало пропржите. Потом додајте очишћену рибу. У течности, коју сте оставили од кувања рибе, размутите зачин за рибљу чорбу или мешавину зачина коју сте сами спремили и сипајте у лонац. Додајте бибер у зрну, ловоров лист, бели лук у гранулама и, евентуално, досолите, ако мислите да није довољно слано. Пустите да кључа, петнаест минута.
Послуживање:
Када сипате у тањир, поспите је ситно сецканим першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами
21. 08. 2023. у 12:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)