УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима

Јована Васић

06. 01. 2025. у 09:00

Посни паприкаш од црвеног сочива је јело на кашику које ће пријати свима.

УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 велике шаргарепе, исецкане на мале коцке
  • 1 средњи црни лук, исечен на коцкице
  • 2 стабљике целера, исечене на коцкице
  • 3 чена белог лука, врло ситно исецкана
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • 2 кашике димљене паприке
  • ¼ кашичице млевеног кима
  • ¼ кашичице бибера
  • 300 г црвеног сочива, испраног
  • 950 мл повртног бујона
  • морска со и млевени црни бибер, по укусу
  • 2 кашике свежег лимуновог сока
  • сецкано свеже биље за сервирање

Припрема:

Како бисте направили ово посно јело, у великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте шаргарепу, лук и целер. Промешајте и пржите док лук не постане провидан, око 5-6 минута. Додајте бели лук у шерпу и мешајте док не замирише, око 30 секунди.

Затим додајте балзамико сирће, димљену паприку, ким, бибер сочиво. Добро мешајте. Додајте повртни бујон, посолите и побиберите. Промешајте и пустите да прокључа. Покријте шерпу до пола поклопцем и оставите да се крчка око 10 минута. Умешајте сок од лимуна. Паприкаш сервирајте врућ, са сецканим свежим зачинским биљем и додатним лимуном.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.

07. 01. 2025. у 18:50

ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.

07. 01. 2025. у 18:12

Коментари (0)

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!