РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ: Посне пуњене паприке са орасима, боље него класичне и спремају се врло лако
Пуњене паприке за које ће вам сви тражити рецепт.
Састојци:
- 15-20 сувих паприка
- 1 кромпир
- 2 кашике уља
- 3 главице црног лука
- 2 ловорава листа
- 1/2 кашичице бибера
- 2 празилука
- 2 шаргарепе средње величине
- 2 кашичице сувог биљног зачина
- 1 кашичица соли
- 150 г обареног пиринча
- 200 г млевених ораха
- 1 кашичица млевене паприке
- вода
- 1 кашичица сувог биљног зачина
Припрема:
У тигањ сипамо уље и ставимо да се загреје. Када се уље загрејало додамо исецкан црни лук и динстамо пар минута. Додамо ловоров лист, бибер и настављамо са динстањем.
Затим додајемо исецкан празилук и нарендану шаргарепу. Додамо суви биљни зачин, со и наставимо са динстањем.
Када смо лук лепо удинстали, додајемо претходно обарен пиринач и млевени орах. На крају додајемо млевену паприку.
Припремимо суве паприке и кромпир исечемо на колутове. Паприке пунимо филом и затварамо колутовима кромпира.
Напуњене паприке ређамо у дубоку шерпу. Зачинимо их сувим биљним зачином, налијемо водом и кувамо на тихој ватри два сата.
Када су паприке куване запечемо их у рерни на 200 степени петнаестак минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)