РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ: Посне пуњене паприке са орасима, боље него класичне и спремају се врло лако

Новости онлине

06. 11. 2024. у 14:49

Пуњене паприке за које ће вам сви тражити рецепт.

РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ: Посне пуњене паприке са орасима, боље него класичне и спремају се врло лако

Foto: Printskrin@Recepti.com/YouTube

Састојци:

  • 15-20 сувих паприка
  • 1 кромпир
  • 2 кашике уља
  • 3 главице црног лука
  • 2 ловорава листа
  • 1/2 кашичице бибера
  • 2 празилука
  • 2 шаргарепе средње величине
  • 2 кашичице сувог биљног зачина
  • 1 кашичица соли
  • 150 г обареног пиринча
  • 200 г млевених ораха
  • 1 кашичица млевене паприке
  • вода
  • 1 кашичица сувог биљног зачина

Припрема:

У тигањ сипамо уље и ставимо да се загреје. Када се уље загрејало додамо исецкан црни лук и динстамо пар минута. Додамо ловоров лист, бибер и настављамо са динстањем.
Затим додајемо исецкан празилук и нарендану шаргарепу. Додамо суви биљни зачин, со и наставимо са динстањем.
Када смо лук лепо удинстали, додајемо претходно обарен пиринач и млевени орах. На крају додајемо млевену паприку.
Припремимо суве паприке и кромпир исечемо на колутове. Паприке пунимо филом и затварамо колутовима кромпира.
Напуњене паприке ређамо у дубоку шерпу. Зачинимо их сувим биљним зачином, налијемо водом и кувамо на тихој ватри два сата.
Када су паприке куване запечемо их у рерни на 200 степени петнаестак минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)