ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
Сазнајте како да направите нешто гурманскију верзију киселог купуса. Овог пута му, поред сувог меса, додајте сланину и шљиве.
Састојци:
- 1 кг киселог купуса
- 300 г сувог меса (ребарца или сува коленица)
- 200 г димљене сланине
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 10–12 сувих шљива
- 1 кашика свињске масти
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица црвене паприке
- со и бибер по укусу
- 200 мл бујона од поврћа (или воде)
Припрема:
У великој шерпи загрејте маст (или уље), па додајте суво месо и сланину. Пржите неколико минута док сланина не постане хрскава, а месо не почне да пушта арому. Додајте ситно сецкани црни лук и бели лук, па динстајте док лук не омекша и добије златну боју. Затим додајте колутове шаргарепе и промешајте све заједно. Додајте купус у шерпу, промешајте и пустите да се мало запржи са осталим састојцима, око 5 минута.
Додајте ловоров лист, црвену паприку, суве шљиве и промешајте. По потреби досолите (зависно од сланоће купуса) и побиберите. Прелијте супом или водом, поклопите шерпу и смањите ватру. Кувајте све на лаганој температури око 1,5 до 2 сата, док купус не омекша, а сви укуси се сједине. Повремено проверавајте и по потреби долијте још мало воде или супе.
Додајте и кашичицу кима или мало бибера у зрну. Ако волите да купус буде мало гушћи, можете направити благу запршку (кашика брашна пропржена на мало уља) и додати у јело пред крај кувања.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура
РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).
02. 12. 2024. у 16:10
ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)
ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.
02. 12. 2024. у 15:51
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)