ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
Сазнајте како да направите нешто гурманскију верзију киселог купуса. Овог пута му, поред сувог меса, додајте сланину и шљиве.
Састојци:
- 1 кг киселог купуса
- 300 г сувог меса (ребарца или сува коленица)
- 200 г димљене сланине
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 10–12 сувих шљива
- 1 кашика свињске масти
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица црвене паприке
- со и бибер по укусу
- 200 мл бујона од поврћа (или воде)
Припрема:
У великој шерпи загрејте маст (или уље), па додајте суво месо и сланину. Пржите неколико минута док сланина не постане хрскава, а месо не почне да пушта арому. Додајте ситно сецкани црни лук и бели лук, па динстајте док лук не омекша и добије златну боју. Затим додајте колутове шаргарепе и промешајте све заједно. Додајте купус у шерпу, промешајте и пустите да се мало запржи са осталим састојцима, око 5 минута.
Додајте ловоров лист, црвену паприку, суве шљиве и промешајте. По потреби досолите (зависно од сланоће купуса) и побиберите. Прелијте супом или водом, поклопите шерпу и смањите ватру. Кувајте све на лаганој температури око 1,5 до 2 сата, док купус не омекша, а сви укуси се сједине. Повремено проверавајте и по потреби долијте још мало воде или супе.
Додајте и кашичицу кима или мало бибера у зрну. Ако волите да купус буде мало гушћи, можете направити благу запршку (кашика брашна пропржена на мало уља) и додати у јело пред крај кувања.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
08. 10. 2024. у 12:39
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)