ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Ајмокац са пилетином и спанаћем

Новости онлине

07. 10. 2024. у 07:00

Ајмокац је брзо и једноставно јело које ће вас вратити у детињство и бакину кухињу. Постоје различите варијанте рецепта, а ми вам данас предлажемо овај са спанаћем.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Ајмокац са пилетином и спанаћем

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • кувана пилетина 300 г
  • спанаћ 300 г
  • црни лук 1 главица
  • бели лук 1 чен
  • брашно 3 кашике
  • млака вода 3 дл
  • маргарин 30 г
  • кромпир 6
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • уље по потреби   

Припрема:

На уљу пропржите исецкан црни и бели лук и брашно, па уз непрестано мешање постепено наливајте воду и зачините по укусу. Додајте крупно насечен бланширани спанаћ и крто месо из супе, па кувајте на тихој ватри, уз мешање, док се не згусне. Кромпир скувајте у сланој води, оцедите, додајте растопљен маргарин, умутите и служите уз ајмокац.

(super recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ДОТАКАО САМ ДНО И МОГАО САМ САМО НАПРЕД: Мбапе направио паметан потез