ПАСТА СА СЛАНИНОМ И ТИКВИЦАМА: Лаган ручак који неће одузети пуно времена око припреме, а свима ће се допасти

Новости онлине

20. 09. 2024. у 15:46

Тестенина у сосу од тиквица коју сви воле.

ПАСТА СА СЛАНИНОМ И ТИКВИЦАМА: Лаган ручак који неће одузети пуно времена око припреме, а свима ће се допасти

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 г сланине, насецкане на коцкице
  • 2 до 3 кашике уља
  • 900 г тиквица, исечених на коцкице
  • 120 г ситно сецканог белог лука
  • со и бибер по укусу
  • 2 кашичице млевеног белог лука
  • 250 мл павлаке за кување
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 450 г шпагета
  • 120 г ренданог качкаваља
  • сецкана мирођија, за сервирање

Припрема:

Како бисте направили пасту, у тигању пеците сланину на средњој ватри, повремено окрећући, док не постане златна и хрскава, око 5 минута. Пребаците сланину на тањир обложен папирним убрусом и сипајте масноћу сланине у малу шољу, па додајте мало маслиновог уља. Обришите тигањ.

У тигању загрејте 2 кашике уља које сте издвојили на јакој ватри. Додајте половину тиквица и половину црног лука и зачините сољу и бибером. Кувајте, повремено мешајући, док не порумени и не омекша, око 5 минута. Умешајте 1 кашичицу белог лука, а затим пребаците смесу у малу чинију.

Поновите са преостале 2 кашике уља сланине, тиквица, црног и белог лука. Када је друга серија готова, вратите све у тигањ, додајте 1 кашику лимуновог сока, зачините сољу и бибером и добро промешајте. Искључите ринглу.

У међувремену, скувајте тестенину у великој посуди са кључалом посољеном водом према упутству на паковању до ал денте. Освојите 300 мл воде од кувања и оцедите тестенину.

У великом лонцу помешајте тестенину, воду од тестенине, мешавину тиквица и павлаку за кување, мешајући док се сос не згусне, око 2 минута. Искључите ринглу и умешајте сир.

Поделити тестенину у чиније. Поспите сланину преко тестенине. На врх ставите још сира и зачинског биља. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација