ПАСТА СА СЛАНИНОМ И ТИКВИЦАМА: Лаган ручак који неће одузети пуно времена око припреме, а свима ће се допасти
Тестенина у сосу од тиквица коју сви воле.
Састојци:
- 120 г сланине, насецкане на коцкице
- 2 до 3 кашике уља
- 900 г тиквица, исечених на коцкице
- 120 г ситно сецканог белог лука
- со и бибер по укусу
- 2 кашичице млевеног белог лука
- 250 мл павлаке за кување
- 1 кашика лимуновог сока
- 450 г шпагета
- 120 г ренданог качкаваља
- сецкана мирођија, за сервирање
Припрема:
Како бисте направили пасту, у тигању пеците сланину на средњој ватри, повремено окрећући, док не постане златна и хрскава, око 5 минута. Пребаците сланину на тањир обложен папирним убрусом и сипајте масноћу сланине у малу шољу, па додајте мало маслиновог уља. Обришите тигањ.
У тигању загрејте 2 кашике уља које сте издвојили на јакој ватри. Додајте половину тиквица и половину црног лука и зачините сољу и бибером. Кувајте, повремено мешајући, док не порумени и не омекша, око 5 минута. Умешајте 1 кашичицу белог лука, а затим пребаците смесу у малу чинију.
Поновите са преостале 2 кашике уља сланине, тиквица, црног и белог лука. Када је друга серија готова, вратите све у тигањ, додајте 1 кашику лимуновог сока, зачините сољу и бибером и добро промешајте. Искључите ринглу.
У међувремену, скувајте тестенину у великој посуди са кључалом посољеном водом према упутству на паковању до ал денте. Освојите 300 мл воде од кувања и оцедите тестенину.
У великом лонцу помешајте тестенину, воду од тестенине, мешавину тиквица и павлаку за кување, мешајући док се сос не згусне, око 2 минута. Искључите ринглу и умешајте сир.
Поделити тестенину у чиније. Поспите сланину преко тестенине. На врх ставите још сира и зачинског биља.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)