КРОКЕТИ ОД КРОМПИРА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Хрскави споља и пуни фила, а одлични су и када се охладе

Новости онлине

11. 09. 2024. у 14:33

Крокети од кромпира су увек сјајан начин да направите јело од једноставних састојака, а да притом буде савршено укусно.

КРОКЕТИ ОД КРОМПИРА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Хрскави споља и пуни фила, а одлични су и када се охладе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кромпира
  • 2 јајета
  • 100 г кукурузног брашна
  • 350 г млевеног меса
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • со, бибер

Припрема:

Уколико вам није остало пире кромпира од претходног дана, кромпир обарите, па га изгњечите виљушком или штапним миксером. Додајте му цела јаја и брашно, па замесите чврсту смесу налик оној за кнедле. Добијено тесто ставите у фрижидер док не припремите пуњење. На мало уља пропржите црни и бели лук да се застакле, па након тога додајте млевено месо и динстајте док не порумени. Кашиком вадите део смесе од кромпира, обликујте рукама мању лоптицу, коју ћете потом притиснути да изгледа као пљескавица. На једну страну ставите месо, па преклопите и рукама затворите са свих страна. Поступак понављате док не потрошите сав материјал. Сваки уваљајте у кукурузно брашно, па пеците у загрејаном уљу, по неколико минута са обе стране док не добију златасту боју.

(index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

СТРАШНИ СНИМЦИ ИЗ ЛИБАНА, КРВИ НА СВЕ СТРАНЕ: Преко 1.000 бораца Хезболаха повређено када су им експлодирали пејџери (ВИДЕО)

ПРЕКО 1.000 бораца либанске милитантне групе Хезболах повређено је у координисаном нападу Израела, када су пејџери за комуникацију експлодирали на њима, јављају светски медији.

17. 09. 2024. у 16:34

КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ: Ведрана Рудан о борби са раком

"КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ": Ведрана Рудан о борби са раком

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан открила је недавно да болује од рака, након чега је оперисана. Иако се једно време није оглашавала о болести, сада је у свом блогу описала како се осећа.

17. 09. 2024. у 10:15

Коментари (0)

НБА ЗВЕЗДА И МЕРИДИАН ФОНДАЦИЈА УДРУЖИЛИ СНАГЕ: Лицитирајте за дрес Јаниса Адетокумба и помозите Ани Спајић! (ВИДЕО)