ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин

Новости онлине

03. 09. 2024. у 22:35

Спанаћ послужите уз јаје на око или кромпир-пире.

ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  800 г спанаћа
  •  1 црни лук
  •  3 кашике презли
  •  100 г ренданог траписта
  •  50 г маслаца
  •  2 кашике брашна
  •  2,5 дл млека
  •  со, бибер

Припрема:

1. У воду која ври убаците очишћени спанаћ и кувајте око три минута, док не омекша, па га оцедите.

2. У шерпи отопите маслац и додајте брашно, па све залијте топлим млеком. Добро помешајте да се не створе грудвице. Посолите и побиберите. На крају додајте рендан или ситно сецкан сир (75 грама) и лагано мешајте да би се растопио.

3. На тигању загрејте уље и ситно исецкан лук. Динстајте га док не омекша, па убаците и уситњен бели лук. Додајте бланширани спанаћ, кувајте један минут, па све то преручите у спремљени бешамел. Масу преручите у посуду за печење, поспите презлама и остатком сира, убаците у загрејану рерну и пеците на 200 степени да јело добије златну боју.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!