ПРЕУКУСАН РУЧАК: Паприкаш са њокама
Постоје јела у нашој земљи која су традиционална и која жене углавном често спремају. Знамо за паприкаш са кромпиром, али рецепт за паприкаш са њокама одмах ће вас одушевити.
Састојци:
- 450 г пилећег меса
- 1 паковање њока
- 1 главица црног лука
- 2 кашике брашна
- 2 кашике слатке паприке
- 4 кашике путера
- 2 кашике соса од парадајза
- 100 г киселе павлаке
- 1 л пилећег бујона
- мало соли
- мало бибера
Припрема:
На шерпи отопите путер на средњој температури, па убаците исецкане комаде пилетине на жељене комаде. Пржите све док пилетина не порумени уз повремено мешање док се све не сједини. Када пилетина буде готова, извадите из шерпе и ставите је на убрус да се цеди.
У исту шерпу сипајте ситно сецкан црни лук и динстајте док не промени боју, па додајте брашно, слатку паприку, со, бибер и сос од парадајза. Кувајте све заједно док се брашно не "раствори". Тек онда сипајте бујон и то постепено и мешајте да би се сви састојци сјединили равномерно.
У међувремену, скувајте њоке према упутству.
Појачајте температуру рингле и пажљиво убаците њоке у шерпу, па и пилетину и оставите да се све заједно кува до 15 минута. После тога искључите ринглу и сипајте павлаку, а можете да украсите и першуном приликом сервирања.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)