ПАСТА СА ТИКВИЦАМА И ПИЛЕТИНОМ: Прави кремасти специјалитет
Паста са пилетином и тиквицама је добро познати специјалитет за све љубитеље пасте и тиквица. Ово је само још један начин како да припремите ово сезонско поврће, али ће вам сигурно постати једно од омиљених јела.
Састојци:
- 2 средње тиквице
- 250 г пилетине
- паста
- 200 мл павлаке за кување
- око 70 г качкаваља, наренданог
- 3 чена белог лука
- бибер
- со
- пола главице црног лука
Припрема:
За почетак, насецкајте црни лук и ставите да се динста на средњој ватри.
Пилетину исеците на коцкице и додајте лук.
За то време, тиквице очистите и исецкајте на коцкице сличне величине као и пилетину.
Додајте тиквице пилетини и луку. Оставите да се крчка преклопљено са повременим мешањем. Све посолите.
Ставите пасту да се кува осам минута.
За то време, у шерпицу сипајте павлаку за кување, мало воде и додајте нарендани бели лук, со и бибер. Шерпицу ставите на благу ватру, мешајте, а када почне да се загрева додајте нарендани качкаваљ.
Све помешајте у једну посуду и сервирајте.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)