САВРШЕН ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Пасуљ са кобасицом запечен у рерни

Новости онлине

26. 07. 2024. у 11:41

Мало пасуља, лука, зачини и кобасице по избору, биће довољне да направите ово сјајно јело.

САВРШЕН ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Пасуљ са кобасицом запечен у рерни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пасуља
  • 300 г полусуве кобасице
  • 3 шаргарепе
  • 1 црни лук
  • 3 чена белог лука
  • 2 кашике сока од парадајза
  • 3 кашике уља
  • 1 кашика брашна
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 1 кашичица соли                                                                                                                                                   

     

Припрема:

Пасуљ потопите у воду да стоји преко ноћи. У шерпи загрејте уље и продинстајте исецкане црни и бели лук. Додајте брашно и пропржите. Додајте пасуљ и исецкану шаргарепу и сипајте воду да све прекрије. Кувајте око 1,5 сат, тј. док пасуљ не омекша. На крају додајте сок од парадајза и млевену паприку. Сипајте у тепсију, и одозго поређајте исецкану кобасицу. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата да се одозго јело запече.                                                                       

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину