БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса
Овај рецепт решава ваше проблеме када желите да спремите нешто, а да не губите много времена у кухињи. Уживајте у сочном и укусном оброку за мало пара и уз веома мало труда.
Састојци:
- 2 патлиџана
- 1 паприка
- 2 парадајза
- 3 чена белог лука
- 1 кашика парадајз пелата
- 4 јајета
- 100 г тврдог сира
- со
- бибер
- оригано
- маслиново уље
Припрема:
Патлиџане оперите, па пресеците напола и издубите. Унутрашњост патлиџана ситно исецкајте и ставите у посуду. Унутрашњост патлиџана намажите маслиновим уљем.
У тигањ ставите унутрашњи део патлиџана да се пропржи, па му додајте и паприку исецкану на коцкице. Поступак поновите и са парадајзом и са белим луком, додајте и парадајз пелат. Све додајте у тигањ и пржите док лепо не омекне.
Док се то пржи, изрендајте сир, па га додајте смеси када је већ лепо упржена. Све лепо помешајте и вратите на ватру да се сир истопи. Затим скините са шпорета и пуните чамчиће том смесом.
Кад су чамчићи пуни ставите јаје одозго, мало посолите и ставите ситно сецкан першун. Ставите у рерну на 15 минута да се запече.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)