БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса
Овај рецепт решава ваше проблеме када желите да спремите нешто, а да не губите много времена у кухињи. Уживајте у сочном и укусном оброку за мало пара и уз веома мало труда.
Састојци:
- 2 патлиџана
- 1 паприка
- 2 парадајза
- 3 чена белог лука
- 1 кашика парадајз пелата
- 4 јајета
- 100 г тврдог сира
- со
- бибер
- оригано
- маслиново уље
Припрема:
Патлиџане оперите, па пресеците напола и издубите. Унутрашњост патлиџана ситно исецкајте и ставите у посуду. Унутрашњост патлиџана намажите маслиновим уљем.
У тигањ ставите унутрашњи део патлиџана да се пропржи, па му додајте и паприку исецкану на коцкице. Поступак поновите и са парадајзом и са белим луком, додајте и парадајз пелат. Све додајте у тигањ и пржите док лепо не омекне.
Док се то пржи, изрендајте сир, па га додајте смеси када је већ лепо упржена. Све лепо помешајте и вратите на ватру да се сир истопи. Затим скините са шпорета и пуните чамчиће том смесом.
Кад су чамчићи пуни ставите јаје одозго, мало посолите и ставите ситно сецкан першун. Ставите у рерну на 15 минута да се запече.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)