СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак
ПОЧЕО је Петровдански пост, па је идеално време да испробате рецепте за рибу.
![СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак](/data/images/2024-07-01/502379_shutterstock-skusa_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Ми вам доносимо још један супер рецепт за скушу која се прави од свега пар састојака и која се кува, а тајна одличног укуса крије се у маринади.
Састојци:
- 2 скуше
- 200 г шампињона
- 3-4 црна лука
- 1/2 лимуна
За маринаду:
- 750 мл воде
- 100 мл сирћета
- 60 мл уља
- 3 кашичице соли
- 3 кашичице шећера
- 2 ловорова листа
- 10 бибера у зрну
Припрема:
Скините главу рибе, па јој очистите крљушт. Затим је пресеците по дужини, али не до краја и извадите кости. Леп је очистите, па исеците на дебље колутове. Ако вам је лакше можете да је очистите и у рибарници.
Црни лук исеците крупно, па пола количине ставите у шерпу, а онда поређајте и рибу преко. Затим додајте и сецкане печурке и преостали лук.
У шерпу сипајте воду, сирће и уље, па додајте со, шећер, бибер и ловоров лист. Кувајте док не крене да кључа, па прелијте преко рибе.
Поклопите и наставите да кувате док не прокључа, па оставите још 3 минуте. Затим охладите на собној температури и сервирајте.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли](/data/images/2023-08-17/387284_posna-krem-salata_t.jpg?time=1725108367)
ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
31. 08. 2024. у 14:46
![ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати](/data/images/2024-04-23/475616_shutterstock-1273534540_t.jpg?time=1714075797)
ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати
26. 04. 2024. у 17:00
![МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај](/data/images/2024-04-19/474509_shutterstock-231872347_t.jpg?time=1713955673)
МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО) ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму "Битанга и принцеза" посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)
БИЛИ су пар за којим су се сви окретали.
16. 02. 2025. у 08:34
Коментари (0)