СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак
ПОЧЕО је Петровдански пост, па је идеално време да испробате рецепте за рибу.
Ми вам доносимо још један супер рецепт за скушу која се прави од свега пар састојака и која се кува, а тајна одличног укуса крије се у маринади.
Састојци:
- 2 скуше
- 200 г шампињона
- 3-4 црна лука
- 1/2 лимуна
За маринаду:
- 750 мл воде
- 100 мл сирћета
- 60 мл уља
- 3 кашичице соли
- 3 кашичице шећера
- 2 ловорова листа
- 10 бибера у зрну
Припрема:
Скините главу рибе, па јој очистите крљушт. Затим је пресеците по дужини, али не до краја и извадите кости. Леп је очистите, па исеците на дебље колутове. Ако вам је лакше можете да је очистите и у рибарници.
Црни лук исеците крупно, па пола количине ставите у шерпу, а онда поређајте и рибу преко. Затим додајте и сецкане печурке и преостали лук.
У шерпу сипајте воду, сирће и уље, па додајте со, шећер, бибер и ловоров лист. Кувајте док не крене да кључа, па прелијте преко рибе.
Поклопите и наставите да кувате док не прокључа, па оставите још 3 минуте. Затим охладите на собној температури и сервирајте.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
31. 08. 2024. у 14:46
ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати
26. 04. 2024. у 17:00
МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)