НАШ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Крменадле на италијански начин, нема бољег ручка
Мекане крменадле из тигања, сочне и укусне.
Састојци:
- 4 комада крменадла
- шампињони 150 г
- црни лук 1 главица
- бели лук 4 чена
- брашно 3-4 кашике
- коцка за супу, јунећа 1 комад
- парадајз пире 150 мл
- бело вино 100 мл
- уље по потреби
- брашно за панирање по потреби
- ловор 1 лист
- со и бибер по укусу
Припрема:
Крменадле оперите, посушите убрусом, истањите тучком, посолите и побиберите. Затим их уваљате у брашно и пржите на загрејаном уљу у тигању да порумене с обе стране. Када су готове, сложите их у подмазани ватростални суд и ставите ловоров лист. На истом уљу на коме сте пржили крменадле пропржите црни лук исецкан на ребарца, па додајте ситно исецкани бели лук и листиће шампињона. Кад испари вода коју су пустили шампињони, умешајте прво брашно, па парадајз пире. У две шоље вреле воде размутите издробљену коцку за супу и тиме прелијте поврће у тигању. Посолите и још мало мешајте да се згусне. Затим сипајте бело вино. Поклопите ватростални суд и пеците у рерни 45 минута на 180 степени. Скините поклопац и пеците још десет минута.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)