ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом

Новости онлине

29. 04. 2024. у 11:00

Богате укусима, а хранљиве, одличан су предлог за дневни мени.

ВРХУНСКА ПОСНА ПУЊЕНА ПАПРИКА: Лепша и укуснија него са месом

Фото: Профимедиа

Састојци:

  • 1 главица црног лука
  • 5 чена издробљеног белог лука
  • 2 шаргарепе на коцкице
  •  може се исећи и једна црвена свежа паприка
  • 50 гр пиринча (може мало обарен)
  • 2 рендана кромпира
  • 1 пуна кашика ајвара
  • сувог зачина соли бибер мл. паприка
  • 200 мл куваног парадајза
  • 1 парадајз за затварање
  • 1 кашика прашна
  • 100 мл воде
  • уље

Припрема:

На уљу пропржити секан лук, шаргарепу, па кад се пропржи додати пиринач, рендан кромпир,бели лук, мл. паприку , зачин со и све изједначити. 

Пунити  паприке и затварати кришкама парадајза. Измешати воду парадајз и брашно и прелити паприке у ђувечу. 

Додати мало уља  и одозго на сваку паприку. Поклопити и пећи у рерни на 220 степени око 60 мин. 

(тrpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.

22. 11. 2024. у 18:36

Коментари (0)

ШТА СЕ ОВО ДОГОДИЛО: Незапамћени хаос у свлачионици Денвера након победе над Лејкерсима