ШНИЦЛЕ СА ПОВРЋЕМ И СЛАНИНОМ ИЗ РЕРНЕ: Конкретан оброк држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
Уколико вам треба ручак на брзака онда је ово рецепт за вас.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 свињске шницле
- по жељи поврћа (шаргарепе, паприка,
- црног или празилука, парадајза)
- 2-3 чена белог лука
- со
- бибер
- суви биљни зачин
- туцана љута паприка
- 50 г суве сланине
- неколико кашика киселе павлаке
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени. Излупајте шницле па их посолите и побиберите. Исеците поврће на колутове. У ватросталну посуду сипајте поврће , па га посолите и побиберите, и додајте суви биљни зачин и љуту туцану паприку. Измешајте па преко тога поређајте шницле. Сланину исеците на тракице, па наређајте преко шницли. Поклопите и пеците око пола сата у рерни загрејаној на 220 степени. Извадите и прелијте киселом павлаком па допеците још 10 минута, без покривања. Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу
09. 04. 2024. у 11:00

НАЈУКУСНИЈИ УШТИПЦИ ОД ПОВРЋА И СИРА: Брзи и мекани, савршени за почетак дана
09. 04. 2024. у 09:00

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА УДАРНА ВЕСТ У РУСКИМ МЕДИЈИМА: "Двојица светских лидера тајно разговарали са Путином"
НЕКИ светски лидери су тајно комуницирали са руским председником Владимиром Путином, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу блогеру Мариу Нафалу, преноси руска агенција РИА Новости као ударну вест на свом порталу.
02. 04. 2025. у 09:09

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)