РИБЉЕ ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Укусно посно јело које ће задовољити и непца најзахтевнијих
Рибље ћуфте су идеална замена за оне од јунећег или свињског меса, посебно у данима поста.
![РИБЉЕ ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Укусно посно јело које ће задовољити и непца најзахтевнијих РИБЉЕ ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Укусно посно јело које ће задовољити и непца најзахтевнијих](/data/images/2024-03-14/462320_shutterstock-365690555_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Да вам се не би распадале током печења, у њих додајте гриз који ће лепо повезати састојке.
Састојци:
- 1 кг беле рибе
- 1 главица црног лука
- 1 црвена паприка
- 2 чена белог лука
- 100 г презли
- 40 г гриза
- 2 кришке старог хлеба
- 200 мл парадајз сока
- со, бибер
Припрема:
У лонац сипајте воду, додајте кашику соли, па ставите рибу да се кува 15 минута. Након тога рибу извадите из воде, и самељите уколико сте користили филете, а уколико сте користили целу рибу прво је очистите од костију и коже. Паприку, црни и бели лук исецкајте на коцкице. У загрејан тигањ сипајте уље, додајте црни лук, паприку и мало воде, па све динстајте 10 минута, а онда додајте рибу и промешајте све заједно. Затим, у тигањ додајте бели лук, со, бибер и зачине по укусу. Хлеб исецкајте што ситније можете, па додајте у тигањ. Сипајте око 50 мл воде, па додајте презле и гриз. Све заједно промешајте и пржите још пет минута. Смесу оставите да се охлади, а онда од ње правите ћуфте. У загрејан тигањ сипајте мало уља, па спуштајте ћуфте и пржите их док не добију златну боју. Температуру смањите на минимум, па ћуфте залијте парадајз соком и кувајте пет минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу](/data/images/2024-03-19/464028_shutterstock-127234535_t.jpg?time=1710931660)
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
![ПУЊЕНИ ОПАНЦИ: Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак ПУЊЕНИ ОПАНЦИ: Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак](/data/images/2024-03-05/459482_shutterstock-222366526_t.jpg?time=1709804701)
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића
МОДНИ креатор Саша видић преминуо је 23. априла 2023. године. Радио је као стилиста многих личности, а са нкима је био толико близак да су му поверавали своје најинтимније тренутке из живота.
16. 02. 2025. у 11:54
Коментари (0)