РИБЉЕ ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Укусно посно јело које ће задовољити и непца најзахтевнијих
Рибље ћуфте су идеална замена за оне од јунећег или свињског меса, посебно у данима поста.
Да вам се не би распадале током печења, у њих додајте гриз који ће лепо повезати састојке.
Састојци:
- 1 кг беле рибе
- 1 главица црног лука
- 1 црвена паприка
- 2 чена белог лука
- 100 г презли
- 40 г гриза
- 2 кришке старог хлеба
- 200 мл парадајз сока
- со, бибер
Припрема:
У лонац сипајте воду, додајте кашику соли, па ставите рибу да се кува 15 минута. Након тога рибу извадите из воде, и самељите уколико сте користили филете, а уколико сте користили целу рибу прво је очистите од костију и коже. Паприку, црни и бели лук исецкајте на коцкице. У загрејан тигањ сипајте уље, додајте црни лук, паприку и мало воде, па све динстајте 10 минута, а онда додајте рибу и промешајте све заједно. Затим, у тигањ додајте бели лук, со, бибер и зачине по укусу. Хлеб исецкајте што ситније можете, па додајте у тигањ. Сипајте око 50 мл воде, па додајте презле и гриз. Све заједно промешајте и пржите још пет минута. Смесу оставите да се охлади, а онда од ње правите ћуфте. У загрејан тигањ сипајте мало уља, па спуштајте ћуфте и пржите их док не добију златну боју. Температуру смањите на минимум, па ћуфте залијте парадајз соком и кувајте пет минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)