ХАЈДУЧКА ТЕПСИЈА: Традиционално јело из Херцеговине, сочна телетина са црним луком и белим вином
Овај гурмански специјалитет се спрема са телетином и црним луком, а лагано се крчка у вину са зачинима. Данас је овај рецепт помало заборављен, зато вам предлажемо да га направите и сазнате зашто је ово јело било толико популарно некада.
Састојци:
- 1,5 кг телетине
- 1,5 кг црног лука
- 3 зелене паприке
- 2 везе першуна
- 7 ченова белог лука
- 300 мл белог вина
- 150 мл воде
- 3 кашике уља
Припрема:
Комад телетине посолите и побиберите, па засеците на више места. У сваки прорез убаците ченове белог лука унутра. Затим га ставите у науљену земљану тепсију. Преко поређајте црни лук исечен на ребарца.
У чинији помешајте исецкани першун и паприку, па добро посолите и побиберите. Затим сипајте бело вино, уље и воду. Промешајте, па добијеном маринадом прелијте месо.
Поклопац земљане посуде прво потопите 10 минута у хладну воду, па поклопите посуду. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око сат времена и 15 минута. За то време не скидајте поклопац.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05
10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)