ПИЈАНИ ШАРАН: Одличан посни ручак који ћете обожавати, сјајан тренутак да пробате овај рецепт

Новости онлине

21. 03. 2024. у 11:00

ШАРАН спада у најпопуларније речне рибе на нашим просторима, а у питању је риба изузетног нутритивног профила, а ово је најједноставнији начин да припремите ову рибу.

ПИЈАНИ ШАРАН: Одличан посни ручак који ћете обожавати, сјајан тренутак да пробате овај рецепт

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг шарана
  • 1 кг кромпира
  • 100 мл белог вина
  • 3 чена белог лука
  • гранчица рузмарина
  • со, бибер у праху и у зрну и мајчина душица по укусу

Припрема:

Ољуштите кромпир и исеците на кришке.
Сипајте у вино зрно бибера и једну гранчицу рузмарина.
Шарана добро очистите, па засеците на неколико места и зачините сољу и бибером и у усеке убаците ситно сецкан бели лук.
Спустите рибу у подмазан плех за печење, па око ње распоредите зачињен кромпир и прелијте уљем. Поспите мајчином душицом по жељи.
Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени, па прелијте вином и пеците још 30 минута.

(Glossy/espreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!