ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ, СПОЈ МИРИСА И УКУСА: За данашњи ручак пробајте нешто другачије - Кебаб од белог меса
КЕБАБ је чувено турско јело које се прави од млевеног меса.
Доста подсећа на наше ћевапе, а прави се тако што се месо добро зачини, обавезно се дода лој, а онда се обмота око штапића за ражњић.
Састојци:
- 1 кг белог меса
- 1 црни лук
- 1 црвена паприка
- 3-4 кашике сецканог першуна
- 1 кашичица лимунове коре
- 1-2 кашике брашна
- 2 кашичице соли
- 1,5 кашичица паприке
- 1/2 кашичице црног бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 шоља овчијег лоја
- За премазивање:
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашика парадајз пасте
- 2 кашике кечапа
- 1 кашика лимуновог сока
- 1 кашичица сирћета
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице паприке
Припрема:
Ако нисте могли да пронађете млевено бело месо, онда бело месо уситните у блендеру. Затим месо ставите у неку посуду, а у блендеру уситните црни лук и паприку. Процедите кроз сито и додајте у бело месо. Течност оставите са стране, јер ће вам требати за касније. Затим додајте брашно, со, бибер, поспите слатку паприку и бели лук у праху. Све добро сједините рукама, па додајте лој. Покријте провидном фолијом и оставите у фрижидеру 2 сата. Пола сата пре употребе потопите штапиће за ражњиће у воду. Узмите два штапића, па обмотајте месо около. Тако урадите док не потрошите штапиће и месо.
Поређајте на решетку рерне, а испод ставите плех обложен алу фолијом. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 10-15 минута.
Прелив:
У посуду где је течност од паприка сипајте уље, кечап, парадајз пасту, сок од лимуна, сирће, со и слатку паприку. Премажите кебаб и вратите у рерни на још 10-15 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
12. 03. 2024. у 11:00
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)