САВРШЕН И ЛАГАН ПРИЛОГ НА СВАКОЈ ТРПЕЗИ, А БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пуњене паприке са пестом и пилетином

Novosti online

08. 03. 2024. у 13:00

ПУЊЕНЕ паприке са пестом и пилетином су лагане, а поред тога се брзо и једноставно праве.

САВРШЕН И ЛАГАН ПРИЛОГ НА СВАКОЈ ТРПЕЗИ, А БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пуњене паприке са пестом и пилетином

Фото Shutterstock

Састојци:

* 4 средње слатке жуте или наранџасте паприке
* 180 г исецкане пилетине за печење
* 180 г куваног смеђег пиринча
* 1 шоља припремљеног песта
* 60 г исецканог сира
* листови свежег босиљка, одокативно

Рецепт за пуњене паприке са пестом од пилетине:

 Корак 1: 

Припремите паприке:

За пуњене паприке са пестом и пилетином прво загрејте рерну на 200°. Исеците паприке по дужини на пола и уклоните стабљике и семенке. Ставите паприке на тепсију за печење, доњом страницом нагоре.

 Корак 2: 

Пеците паприке:

Пеците паприке док се на кожици не појаве мехурићи, око 5 минута. Смањите температуру рерне на 180°.

Фото Shutterstock

 Корак 3:

Направите фил:

У међувремену, у великој посуди помешајте пилетину, пиринач и песто. Извадите паприке из рерне. Када се довољно охладе, напуните их мешавином и вратите у тепсију за печење. Пеците око 5 минута.

 Корак 4: 

Вратите у рерну:

Поспите паприке сиром и пеците док се сир не отопи, 3-5 минута дуже. По жељи поспите босиљком пре сервирања. Уживајте у пуњеним паприкама са пестом и пилетином.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Алкараз се одлучио на несвакидашњи потез пред Аустралијан опен (ФОТО)