МЕКАНЕ И ХРСКАВЕ, СПРЕМАЈУ СЕ ЗА ПОЛА САТА: Куглице од кобасица су залагоји који се не одбијају
КУГЛИЦЕ од кобасица праве се од куване свињске кобасице и тврдог сира. Уз друге додатке попут брашна, добијате савршене залогаје.
Састојци:
* 450 г млевене свињске кобасице
* 250 г брашна
* 3 кашичице прашка за пециво
* 1/2 кашичице соли
* 500 г исецканог тврдог сира
* 2 кашике свеже сецканог першуна, плус још за украс
* 1 кашика млевене паприке
* прстохват бибера
* екстра девичанско маслиново уље, за премазати
Рецепт за куглице од кобасица:
Корак 1:
Загрејте рерну
За куглице од кобасица загрејте рерну на 180° и обложите плех са папиром за печење. У великој посуди помешајте свињске кобасице, брашно, прашак за пециво, сир, першун и паприку док се не сједине и зачините сољу и бибером.
Корак 2:
Направите куглице
Кашиком ставите куглице од мешавине на припремљени лим за печење.
Премажите куглице маслиновим уљем
Намажите врхове куглица маслиновим уљем и пеците док не постану златне и не буду више ружичасте, 25 минута. Пре сервирања украсите першуном. Уживајте у куглицама од кобасица!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО, А УКУС ЈЕ НЕПОНОВЉИВ! Ово је најбољи рецепт за фритуле до сада
05. 02. 2024. у 08:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)