ЧИСТ ПОНОС - ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉИ ДОРУЧАК НА СВЕТУ ЗА 2023. ГОДИНУ: Нема коме не прија
КОМПЛЕТ лепиња је проглашена за најбољи доручак на свету од стране гастрономског сајта Taste Atlas.
Доносимо вам оригиналан рецепт за најбољи доручак на свету за 2023. годину - нема коме не прија, а код Срба изазива чист понос.
Комплет лепиња се прави овако:
Припрема:
1. Претоп
Претоп или моча се сматра најбитинијим састојком комплет лепиње. Можете га добити тако што ћете покупити маст после печења јагњетине и прасета. Ту маст помешајте и оставите је да се охлади. Што се претоп буде више хладио, приметићете да се маст одваја нагоре, а да желатин, тамно мрке боје, остаје на дну.
2. Комплет лепиња
Пре свега, лепиња коју сте наменили за овај специјалитет треба да има облик посуде, дакле да јој доњи део буде шупаљ и да је окружен бочним странама, а горњи да буде нека врста поклопца. Дно лепиње премажите кајмаком, умутите јаје и прелијте га преко кајмака.
Овако нафиловану лепињу ставите у загрејану рерну или пећницу. Пеците је око 10 минута.
Горњи део лепиње, поклопац, ставите да се загреје напосредно пред извлачење доњег дела лепиње из шпорета.
Када лепиња буде готова, извадите је из пећнице или шпорета и прелијте је загрејаним претопом.
Служите је уз јогурт или кисело млеко.
Комплет лепиња се једе прстима и то тако што се прво једе поклопац који се иситни у парчиће, и такав умаче у средину. Затим се једу спољне стране и тек на крају средина.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)