РОЛОВАНА СКУША ФАНТАСТИЧНОГ УКУСА И ИЗГЛЕДА: Спремите најбољу рибу за славу Свети Никола
ПРИБЛИЖАВА се једна од највећих српских слава, а то је Свети Никола. Она пада у току Божићног поста, па је препоручљиво да и славска трпеза буде посна. За славу Свети Никола направите роловану скушу. Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан.
Ролована скуша која се лако спрема, лепо изгледа и савршеног је укуса. Овако припремљена риба ће се допасти гостима, а тајна је маринади.
Потребно:
* 2 скуше
* 2 кашике уља
* 4 кашике соја соса
* 1/2 лимуна
* 1/2 поморанџе
* 1/4 кашичице туцане љуте паприке
* 1/2 кашичице белог лука у праху
* 1/3 кашичице бибера
Рецепт за рибу скушу за славу Свети Никола:
У посуди помешајте сојин сос, уље, сок од поморанџе, сок од лимуна, додајте туцану паприку, бели лук у праху и бибер. Све лепо промешајте. Скуши исеците главу и реп, па је засеците по дужини и отворите. Исеците на 2 једнака дела, па ножем исеците средишњу кост и извадите. Половину скуше исеците на пола, па тако урадите и са другом половином.
Треба да добијете 4 траке. На исти начин очистите и исеците другу рибу. Теспију премажите маринадом, па поређајте четири траке рибе и опет премажите маринадом.
Затим ставите преостале четири траке и премажите маринадом. Покријте провидном фолијом и оставите да се скуша маринира пола сата. Извадите једну траку скуше и уролајте, па око ње уролајте другу траку. Причврстите штапићима за ражњиће и ређајте на плех обложен пек папиром. На исти начин уролајте и преостале траке рибе. Премажите сваки ролат скуше маринадом и пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 30 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)