ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ - ПРЕУКУСНО: Посна мусака од ослића
Направите мусаку на другачији начин. Биће преукусна, и држаће вас дуго ситим.

Фото Shutterstock
Потребно је:
* 500 г кромпира
* 300 г филета ослића
* 100 г биљног качкаваља
* 3 чена белог лука
* веза першуна
* 100 мл уља
* 50 мл воде
* со, бибер
Припрема:
Изгњечите бели лук, па га утрљајте у посољене и побиберене филете рибе. У посебној посуди направите прелив од насеченог першуновог листа, зачина, уља и воде. Кромпир исеците на танке колутове и половину послажите у посуду за печење. Поспите половином прелива, па прекријте филетима рибе. Преко рибе слажите други део кромпира, налијте преосталим преливом и пеците у рерни око 25 минута на 200 степени. Пред крај печења поспите наренданим биљним качкаваљем и вратите неколико минута да се запече.
Сервирајте са зеленом салатом или куваним поврћем.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
29. 11. 2023. у 20:13

ЉУБИТЕЉИ КАФЕ, ОБОЖАВАЋЕТЕ ГА: Јефтин колач са кафом и млеком
29. 11. 2023. у 21:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

СУРОВА ОСВЕТА КАДИРОВА: Малолетник убио полицајца, након ликвидације његов леш изложен на градском тргу - лидер Чеченије тражи казну и за по
ТЕЛО чеченског тинејџера који је напао полицијску станицу и убио једног службеника у граду Ачхој-Мартану изложено је на градском тргу, пренела је руска "Газета".
10. 04. 2025. у 12:21
Коментари (0)