ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом

Татјана Марковић

11. 10. 2023. у 12:00

ПАПРИКАШ по рецепту са Хиландара је неодољиво укусан и идеалан је оброк када год желите да постите, а уз то је и веома здрав.

ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Jelajelena Petrovic

Српска православна црква и њени верници прослављају Покров Пресвете Богородице, који православци обележавају у среду, четвртак и петак. Зато је за посни паприкаш по рецепту монаха са Хиландара идеалан за вашу данашњу трпезу. Толико је укусан да нећете ни приметити да нема меса, а спрема се веома брзо и једноставно.

Састојци:

1/2 кг кромпира,
1/2 кг црног лука,
2 шаргарепе,
4 меснате паприке,
1 веза першуна,
2 кашике сувог зачина,
2 кашике брашна,
млевена паприка, со.

Припрема:

Кромпире ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезну и ставити исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутити у мало воде и умешати у јело.

Додати зачин и со по укусу, па склонити са шпорета и додати везу ситно сецканог першуна.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Алкараз се одлучио на несвакидашњи потез пред Аустралијан опен (ФОТО)