ТУРЛИ ТАВА: Старо турско јело које се спрема у тигању - оброк пун меса и разног поврћа, савршено
Турска кухиња је веома блиска нашој, а ово јело је савршена идеја за ручак за данас.
Састојци:
- 3 кромпира
- 400 грама јагњетине
- 1 паковање печурака
- 2 парадајза (исецканих на коцкице)
- 3 паприке (исецкане на коцкице)
- 1 лук (исецкан)
- 1 чинијица чедар сира
- 1 кашика парадајз пасте
- маслиново уље
- со, бибер, тимијан, ким, по укусу
Упутство:
У великом тигању загрејте маслиново уље, онда додајте кромпир исечен на коцкице. Пржите га док добијете златну боју. Извадите и оставите са стране.
У други тигањ додајте јагњеће месо, па га пржите док порумени са свих страна. Додајте сецкан црни лук, а онда и парадајз и парадајз пасту и паприке. Затим додајте зачине у тигањ са месом, а потом и печурке. Када се месо и поврће укрчкају, додајте пржен кромпир, а онда и сир. Поспите першуном и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)