ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)
НАЈСОЧНИЈА и најбоља је грчка мусака са патлиџаном - кремастије нешто нисте одавно пробали!
![ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО) ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)](/data/images/2023-09-06/394722_musaka_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Наш данашњи предлог за ручак је грчка мусака.
Потребно је:
- 4 патлиџана
- посољене испећи у загрејаној рерни на 200°C/20мин.
За фил:
- 2-3 главице црног лука
- 1 папричица
- 1 паприка
- 1 шаргарепа
- 500 г млевеног меса
- 400 г парадајза
- со, суви зачин, бибер, оригано
За бешамел сос:
- 50 г путера или 50 мл маслиновог уља
- 2 кашике брашна
- 500 мл млека
- со, бибер или 1/2 кашичице цимета, уље.
Припрема: Патлиџан очистите и исеците на колутове, па га посољеног 20 минута пеците у загрејаној рерни на 200 степени.
Направите фил тако што ћете пропржити црни лук, шаргарепу, парадајз, млевено месо, паприку и папричицу и зачине.
Док се фил динста у тигању, направите у шерпици бешамел сос тако што ћете у загрејаној масноћи пропржити две кашике брашна док не потамни, а онда постепено мутећи доливајте млеко. Додајте со и бибер, а може и мало цимета.
Сложите мусаку у ватросталну чинију, залијте је бешамелом и пеците у рерни још пола сата.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО) (УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)](/data/images/2024-12-21/556792_screenshot-2024-12-21-080247_kf.jpg?time=1734764967)
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
![ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО) ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)](/data/images/2024-12-20/556667_mixcollage-20-dec-2024-05-06-pm-6006_kf.jpg?time=1734710834)
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
![АНЂЕЛКА БЕСНА: Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме АНЂЕЛКА БЕСНА: Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме](/data/images/2024-08-21/519721_92158-andjelka23-ig_kf.jpg?time=1734860483)
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)