ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)
НАЈСОЧНИЈА и најбоља је грчка мусака са патлиџаном - кремастије нешто нисте одавно пробали!
Наш данашњи предлог за ручак је грчка мусака.
Потребно је:
- 4 патлиџана
- посољене испећи у загрејаној рерни на 200°C/20мин.
За фил:
- 2-3 главице црног лука
- 1 папричица
- 1 паприка
- 1 шаргарепа
- 500 г млевеног меса
- 400 г парадајза
- со, суви зачин, бибер, оригано
За бешамел сос:
- 50 г путера или 50 мл маслиновог уља
- 2 кашике брашна
- 500 мл млека
- со, бибер или 1/2 кашичице цимета, уље.
Припрема: Патлиџан очистите и исеците на колутове, па га посољеног 20 минута пеците у загрејаној рерни на 200 степени.
Направите фил тако што ћете пропржити црни лук, шаргарепу, парадајз, млевено месо, паприку и папричицу и зачине.
Док се фил динста у тигању, направите у шерпици бешамел сос тако што ћете у загрејаној масноћи пропржити две кашике брашна док не потамни, а онда постепено мутећи доливајте млеко. Додајте со и бибер, а може и мало цимета.
Сложите мусаку у ватросталну чинију, залијте је бешамелом и пеците у рерни још пола сата.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (0)