ЋУФТИЦЕ У СОСУ ОД ЛУКА И СЕНФА: Издашан ручак за целу породицу
ДОНОСИМО вам најбољи рецепт за ћуфте у сосу од лука и сенфа, којим је тешко одолети.
Јела од млевеног меса су оно што сви волимо, а овај рецепт запишите јер смо сигурни да ће се свима толико доопасти да ће вам тражити да га ускоро поново правите.
Састојци:
- 1 кг мешаног млевеног меса
- со
- бибер
- свеж першун
Сос:
- 3 главице црвеног лука
- 1 свежа жута паприка
- 1 кашика ражаног брашна
- 1 кашика сенфа
- говеђа супа
- свеж босиљак
1. У месо додајте со, бибер и ситно насецкан першунов лист (мало већу количину) и обликујте куглице жељене величине.
2. У дубљем тигању загрејте мало уља, кратко пржите куглице, па их извадите на тањир. На то уље ставите лук и паприку исечене на резанце и кашику сенфа и пржите док све не добије фину боју и мирис.
3. Вратите куглице у тигањ, поспите брашном, све мало протресите и залијте говеђом супом, коју сте добили од воде и говеђе коцке за супу.
4. Кувајте пола сата на средње јакој ватри повремено мешајући.
5. Кад је готово, обилно поспите сецканим першуновим листом.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)