ЋУФТИЦЕ У СОСУ ОД ЛУКА И СЕНФА: Издашан ручак за целу породицу
ДОНОСИМО вам најбољи рецепт за ћуфте у сосу од лука и сенфа, којим је тешко одолети.
Јела од млевеног меса су оно што сви волимо, а овај рецепт запишите јер смо сигурни да ће се свима толико доопасти да ће вам тражити да га ускоро поново правите.
Састојци:
- 1 кг мешаног млевеног меса
- со
- бибер
- свеж першун
Сос:
- 3 главице црвеног лука
- 1 свежа жута паприка
- 1 кашика ражаног брашна
- 1 кашика сенфа
- говеђа супа
- свеж босиљак
1. У месо додајте со, бибер и ситно насецкан першунов лист (мало већу количину) и обликујте куглице жељене величине.
2. У дубљем тигању загрејте мало уља, кратко пржите куглице, па их извадите на тањир. На то уље ставите лук и паприку исечене на резанце и кашику сенфа и пржите док све не добије фину боју и мирис.
3. Вратите куглице у тигањ, поспите брашном, све мало протресите и залијте говеђом супом, коју сте добили од воде и говеђе коцке за супу.
4. Кувајте пола сата на средње јакој ватри повремено мешајући.
5. Кад је готово, обилно поспите сецканим першуновим листом.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)