ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
Било да постите или само бринете о свом здрављу, обожаваћете овај рецепт за веганске мафине са лимуном као алтернативу за обичне мафине. Осим што се праве без јаја, а тесто се савршено диже и без њих, уместо млечних састојака користи се бадемово млеко, јабуково сирће и маслиново уље.
Састојци:
- 1 шоља бадемовог млека
- 1 кашичица јабуковог сирћета
- 1¾ шоље брашна
- ½ шоље бадемовог брашна
- 2½ кашичице прашка за пециво
- ¼ кашичице соде бикарбоне за кување
- 1/2 кашичица соли
- 1/2 шоље + 2 кашике кокосовог шећера
- 1/3 шоље маслиновог уља
- 5 кашика лимуновог сока
- 1 ванилин шећер
- 1 кашика чиа семенки
За глазуру:
- ½ шоље веганског крем сира
- 3 кашике сока од лимуна
- корица једног лимуна
- 2 кашике меда
- 1 кашичица сирупа од лимуна
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени и лагано науљите плех за мафине.
У малој чинији помешајте бадемово млеко и јабуково сирће. Оставите са стране.
У великој чинији умутите брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со.
У средњој чинији умутите шећер, маслиново уље, лимунову корицу, лимунов сок и ванилију. Потом умешајте мешавину бадемовог млека. Комбинујте мокре састојке са сувим састојцима и мешајте док се не сједине. Сипајте чиа семенке. Преспите тесто у калупе за мафине и пеците око 16 до 17 минута или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Оставите мафине да се охладе око десет минута у плеху, а затим пребаците на решетку да се заврши хлађење.
Направите глазуру. Ручним миксером или у процесору за храну измешајте крем сир, лимунов сок, мед и лимунову корицу док не постане глатка. Ставите на охлађене мафине и украсите чиа семенкама и лимуновом корицом.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДАНСКА ДИГЛА УЗБУНУ ЗБОГ ДВА РУСКА БОМБАРДЕРА: "Повећан ризик од избијања војног сукоба због Русије"
ДВА руска стратешка бомбардера Ту-95 извршила су патролне летове изнад неутралних вода Беринговог и Чукотског мора, саопштило је руско Министарство одбране.
18. 12. 2024. у 16:17
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)