ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
Било да постите или само бринете о свом здрављу, обожаваћете овај рецепт за веганске мафине са лимуном као алтернативу за обичне мафине. Осим што се праве без јаја, а тесто се савршено диже и без њих, уместо млечних састојака користи се бадемово млеко, јабуково сирће и маслиново уље.
Састојци:
- 1 шоља бадемовог млека
- 1 кашичица јабуковог сирћета
- 1¾ шоље брашна
- ½ шоље бадемовог брашна
- 2½ кашичице прашка за пециво
- ¼ кашичице соде бикарбоне за кување
- 1/2 кашичица соли
- 1/2 шоље + 2 кашике кокосовог шећера
- 1/3 шоље маслиновог уља
- 5 кашика лимуновог сока
- 1 ванилин шећер
- 1 кашика чиа семенки
За глазуру:
- ½ шоље веганског крем сира
- 3 кашике сока од лимуна
- корица једног лимуна
- 2 кашике меда
- 1 кашичица сирупа од лимуна
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени и лагано науљите плех за мафине.
У малој чинији помешајте бадемово млеко и јабуково сирће. Оставите са стране.
У великој чинији умутите брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со.
У средњој чинији умутите шећер, маслиново уље, лимунову корицу, лимунов сок и ванилију. Потом умешајте мешавину бадемовог млека. Комбинујте мокре састојке са сувим састојцима и мешајте док се не сједине. Сипајте чиа семенке. Преспите тесто у калупе за мафине и пеците око 16 до 17 минута или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Оставите мафине да се охладе око десет минута у плеху, а затим пребаците на решетку да се заврши хлађење.
Направите глазуру. Ручним миксером или у процесору за храну измешајте крем сир, лимунов сок, мед и лимунову корицу док не постане глатка. Ставите на охлађене мафине и украсите чиа семенкама и лимуновом корицом.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)
Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.
17. 01. 2025. у 14:48
Коментари (0)